lauantai 26. syyskuuta 2015

Merirosvo, ja aika iso kesäkurpitsa

Arne täytti siis 6 vuotta ja tänään juhlittiin. Sain tehtyä merirosvoasun - hattu, silmälappu ja kultakolikkoaarre (laitoin pussiin myös helminauhan) löytyi netistä Jasmel.fi:stä. Ne tuli onneksi ajoissa perille, vaikka tilasin ihan viimetipassa. Oikein vara-polvihousuilla ja kultaisella varahuivilla varustettu pukukokonaisuus on mitä mainioin. Löysin kirpparilta erilaisia solkia ja hakasia, ne tuli nyt käyttöön. Kasvunvaraa ei ole paljon, mutta esim. hihoja voi pidentää helposti.

No sitten huomasin, että olin vahingossa hyljännyt yhden kesäkurpitsan ja kuvassa on normikorjuukoko sekä se unohdettu tuotos. Tuostahan saa vaikka mitä, kyllä noin isokin käy mihin vaan. Ruusupapu on nolo, se tekee vain pavunroikaleita, ei niitä papuja sinne sisälle. Ja aina varmat pensaspavut tuottivat kerrassaan mahtavan sadon. Siis eivät. Pihatöitä yritetään tehdä pikkuisen kerrassaan, tahtoa olisi mutta jaksua ei. Viimeinen ruohonleikkuu tältä vuodelta on työn alla.

Nyt sataa ja paistaa vuoronperään, tiheään tahtiin. Yritän siinä välissä arvuutella ulosmenoajankohtaa. Fletkuttaa, mutta tahtoisi. Ja järvelle tahtoisi. Tahtoisi niin paljon.

Meie väikemees sai kolmapäeval 6-aastaseks ja tahtis mereröövli riideid. Saigi siis, sest mul hakkas otsima kirputurult pandlad, püksid ja kangad. Väga peen ja hirmutav, eks?

Ei kommentteja: