keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Chrystus Zmartwychwstał! Zaprawdę Zmartwychwstał! :)

Kristus nousi kuolleista! Totisesti nousi! Puolaksi tuossa otsikkona siis. Pääsiäinenhän jatkuu meillä monta viikkoa, sairastupaa täällä elätellään yhä mutta remontti ja työt jatkuu. Itse toipuelen vaihtelevalla menestyksellä, elän toivossa ja uskossa että viikonlopuksi olen rautaisessa kunnossa. Katselin telkkarista kun Roomassa oli Via Crucis ja siellä ihmisillä tuommottiset suojat kynttilöissä - pahvimukista tein muutaman (jaoin niitä ympäriinsä kokeiltavaksi ristisaatossa) ja kerrankin pääsi kirkon ympäri tulen sammumatta. Tänä vuonna ei siis tavanomaista kilvoitusta liekin varjelemiseksi, on ollut muutenkin niin rankkaa :)

Sain taas uusia munia käätyihini, paitsi että nuo olen vastaanottanut jo viime vuonna - Pia Lähteenmäen tekemä ihana lasinen liljamuna ja Villen tekemä "talvimuna" siis ripustettiin paikoilleen. Nuo lasihelmet ja -munat on niin ihmeellisiä! Niissä on kokonaisia maailmoita sisällä.

Pääsiäispäivänä käveltiin rannalle ja hilattiin venettä hiukan ylemmäs. Oi kevät! Värjäsin munia ja maalasin pienen ylösnousemustaulun. Se on kyllä vielä kesken, mutta jo seinällä. Hätähousu kun olen. Katselen sitä aikani ja maalaan loppuun kunhan keksin mitä ja miten. Ensimmäiset leskenlehdetkin kukkivat!

Kristus on ülestõusnud! Tõesti on ülestõusnud! Pole palju muud öelda :) Olen juba kolm nädalat olnud gripis ja muus haiguses, algab olla ruttu nii et pea ei kasuta. Niiöelda, liides on katki. Aga kevad on siin, see rõõmustas meele ja südame.

Ei kommentteja: