maanantai 2. toukokuuta 2016

Lepo!

Nyt pitää oikeasti miettiä mitä teen kun talkoourakka loppui tältä erää. Kädet on muuten saaneet tuhdin käsittelyn- Sampo-jauhetta, vettä, sinolia, asetonia... Kylläpä on hilpeä hipiä! Tänään myös siirrettiin kaksi omenapuuta, pitää muistaa vielä tukea ne - Valo kasvatti kauppaompun siemenestä ja kasvoivat liian lähellä muita puita. Peukut pystyyn etteivät suuttuneet muutosta! Harjoittelijamme Raul oli apuna, minä vain komensin. Ja vähän kastelin. Kasvimaa alkaa näyttää siltä miltä pitääkin, harmi etten voi itse tehdä lapiohommia enää lainkaan - olisi laajennettava vielä hiukan.

Mutta sädekehät on kiillotettu nyt. Kuvassa toinen on jo valmis. Vitsailen aina että aamulla kiillotan - niinpä eilen teinkin, ja tänään. Maailmalta taas kantautui ortodoksitulipalouutisia. Herra koettelee vaan ei hylkää... Laatokan Valamossa paloi hotelli ja pyhiinvaeltajien omaisuus ja New Yorkissa Manhattanilla Serbialainen ortodoksikatedraali.

Kiriku töö tehes on hea meel, rahulik ja palve täis. Vara hommikul käisin tsässona juures, kohvi jõin ja vaatasin päike tõusmist.

2 kommenttia:

Kivipellon Saila kirjoitti...

Alakuvan Neitsyt Marian olkapäätä en riisaksi oivaltanut, kaunis riisa on kyllä!

Nuo kauheat tulipalot ovat järkytyksen uutisia, ajatukseen tulee vain aina, onko ne syttyneet itsestään vaikka sähkölaitteista, vai tahallaan sytytetty, sitäkin liian usein tapahtuu!

Olipa kiva kun saitte omenapuun uuteen paikkaan, jännityksellä on mukava odotella ensin kukintaa ja sitten hedelmiä, joskus siemenpuissa on tosi hyvät hedelmät, mutta kaunis se on aina! Toivottavasti saat laajennuksen kasvimaahasi!

Maahiska kirjoitti...

Valon omenapuut olisi pitänyt siirtää jo kauan sitten kun ne laitettiin kasvamaan kai 6 vuotta sitten... Nyt vasta jaksettiin. Hyvän näköisiä ovat, oksat kauniit ja rungot suorat.
Kasvimaa vaatii laajentamiseen kaksi lisäkäsiparia ja odottelen milloin voin tehdä ehdotuksen noille miehille. Ihanaa saada nurmialuetta pienemmäksi samalla. Mulla on paljon itsekseen leviäviä kukkia. Niillä saa rajattua suuriakin alueita (jos on lapionkäyttäjä...)
:)
Luostarien työt on ihania ja kuin lepoa.Joskus vaan liian jännää kun pitää olla niin varovasti.