maanantai 23. toukokuuta 2016

Juhlapäivä

Meillä oli eilen suuri juhla: Arkkipiispa Leo vihki Villen lukijaksi Jyväskylän Ylösnousemuksen kirkossa. Saan enemmän kuvia myöhemmin, nämä Pirkko S.:n ottamia.

Joskus on ihan melkein pelännyt arkkipiispaa, vaan ei enää ;) Seurakuntamme sai myös uuden papin kun Valon uskonnonopettaja Ristosta tuli isä Risto - aksios, aksios, aksios! Ihana juhla siis.

Mitä ovat omat ajatukseni asiasta? Lukijan tehtävään on Ville valmistautunut 7 vuotta ja se tuo paljon velvoitteita. Ja iloa. Olen siis onnellinen ja iloinen ja ylpeä hänestä. Sitäpaitsi hän lukee todella kauniisti. Ja sekin, että molemmat poikamme olivat kirkossa mukana, oli meille tärkeää. Tyttäret eivät päässeet. Valo soitti juhlassa Chopinia ja Merikantoa ja yhden muun kappaleen (tänään hänellä oli pianotutkinto 2, meni läpi erinomaisesti - 5/5!) Hirvittää kun minun pitää ryhtyä käyttäytymään nyt arvokkaasti - kuinka onnistunee? Yksi etappi saavutettu, seuraava on sitten joskus tuleva diakonivihkimys, jos Jumala suo.

Eile oli suur pidu meie kirikus, ma ei tea mis on "lukija" eesti keeles (nii et kui keegi teab, palun öelge!) - pole siiski "lugija", arvan. Kuid minu armas abikaasa on nüüd "lukija".

Ei kommentteja: