torstai 21. tammikuuta 2016

Pakkasta, pakkasta ja... pakkasta?

Jotenkin tuntuu etten muista muuta kuin miten kylmä on ollut, ja sen kuinka hurjan ihanaa kun saatiin vihdoin lämmitys pelaamaan paremmin ja on tarennut - sisälläkin! Kylmimmillään on makkarissa ollut +6 astetta (lattialla +2) ja konehuoneen (siis kodinhoitohuoneen) lattia ollut max. kolmisenttisen jään peitossa kun joku juttu oli haljennut boilerin tienoilla. Eilen aamulla kuuma vesi oli jäätynyt mutta suli suht pian kun lämmitettiin puhaltimella. Pari viemäriä ja apuallas on jäässä myös. Täällä kun ei ole lunta sokkeliin lapioitavaksi niin rossipohja on vallan vilpoisa. Keittiönaluskellarikin pääsi jäätymään - onneksi oli koetäyttö eli vain porkkana- ja perunapussit ja jotain jota en muista, mutta siellä taisi kuolla minun ihanat daaliat ja gladiolukset! Se murehduttaa.

Järven jäällä on pilkkijän teltta taas - mainio keksintö, haluaisin kokeilla. Kylmästä ja talvesta voisi nauttia noinkin eikä vain raanoja tiputtamalla.

Kuvia katsellessa muistuu mieleen muutakin (ja fb:sta pitää hiukan luntata): kissat on olleet ihan outoja, ulkonakäynnit on pikaisia suikahduksia ulos ja sisälle äkkiä takaisin (-30 ei liene kissankaan lempilämpötila?) ja lisäksi Otto on hivuttanut itseään aina vaan lähemmäs leivinuunia ja nyt se nukkuu jo leikkuulaudalla apupöydällä. Suuttuu jos ei pääse siihen, joten antaa olla toistaiseksi. Nyt on harkinnassa semmoinen tikapuuhimmeli jonka kanssa ne pääsisivät leivinuunin päälle (kuinka pölyisenä sitten sieltä tulevat?).

Saimme uuden sängyn - se vanha oli hyvin palvellut 120cm leveä runkopatja. Uusi on täysimittainen eikä minun tarvitse yöllä enää herätä kun toinen kääntää kylkeä, eikä itse herätä kääntymään etten tipu kääntyessäni! Ja peitot pysyy sängyssä myös kun mahtuvat vierekkäin! Uusi on myös pehmoisempi eli olen paljon paremmassa kunnossa aamuisin kuin vanhasta herätessä. Kiitos ystävän joka auttoi hankinnassa. Paljon aihetta kiitokseen, elämänlaatu parani kertaheitolla. Olen pikkuhiljaa laittanut makkaria uuteen kuosiin muutenkin - jopa kirjahylly on tehty seinälle (siihen tulee joskus toinenkin hylly kun jaksetaan) ja tavaraa hävitetty tai piilotettu muuanne. Työhuoneenkin sain melkein siivottua - siis kaikkeen tähän olen käyttänyt pari viikkoa kaikkiaan kun hetken kerrallaan vain pystyn tekemään. Yritän tänään vielä kiivetä yläkertaan etsimään oikeita pakkasvaatteita - nyt vasta! Johan lupasivat pian lauhtuvaa... mutta kun en ole kyennyt. Minulla on yli kuukauden jatkunut poskiontelotulehdus ja sain valita joko punktion tahi antibiootit - kokeilen lääkkeillä ensin kun puuduteallergiat ja nenäruston muoto tekevät hankaluuksia punktiossa. Tulehdus löytyi melkein vahingossa - kävin hammaslääkärilläkin pari viikkoa sitten valittamassa mutta suusta ei löytynyt vikaa. Hoitosuunnitelmaa tehdessä (hei, mulle tehtiin oikeesti hoitosuunnitelma!!!) tuli puheeksi nenäasiat ja sitten ultrattiin, kappas kun osuikin! Silmäkin on vähän kärsinyt mutta nyt alkaa tuntua paremmalta jo.

Kevät on oikeasti tulossa, jaksan uskoa siihen jo. Havaitsin että siemeniä on ihan kivasti, joitain pitää jostain löytää ja sitten ne gladiolukset ja daaliat. Mutta ihan varmasti, varmasti pian on kevät!

Ma usun et varsti on kevad siin! Talv on väga kaunis ja päikese loojuse värvid nii ebatõelise ilusaid - kuid iga päev oleme lähemal kevadel! Vaatasin juba eelmise suvelt jäänud seemned, ja arvutasin mis ja kui palju on veel vaja.

2 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Toi tei uus sänky on tosi kaunis. Siinä nukkuu varmasti hyvin.
Koittakaa rakkaat ystävät pysyä lämpiminä, kohta on kevät, onhan.

Maahiska kirjoitti...

Tulee mieleen se kuva, joka kiersi FB:ssa viime talven taittuessa: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/f1/0e/bd/f10ebdd9f08513de93c9324bf920908a.jpg

Kyllä kenkuttaa nuo daaliat (sain juuri viime kesänä jotain oikein vanhaa lajiketta) ja gladiolukset, ne oli niin upeita ne lohenpunaiset.