lauantai 23. tammikuuta 2016

Huutokaupassa

Olihan hieno kokemus! Keuruulla järjestettiin tänään antiikkikirppis/myyjäiset ja huutokauppa. Meille lähti mukaan suloisen Lomonosov-teekannun (samovaaria varten kun toisessa vaarissa ei ole ollut) ja jokusen muun tavaran lisäksi kaksi isoa laatikkoa erilaista kummaa tavaraa. Edullisesti tietysti, oliko 5 vai 7 euroa/laatikko! Kotona pengoin ostoksiamme ja varsinaisten tavaroitten seasta löytyi tämmöinen rasia ja Seitsemän veljestä vuodelta 1964 Gallen-Kallelan kuvituksin, Sarviksen astioita, Tupperia ja kivoja punaisia kulhoja. Kaikki hyvässä kunnossa. Myös punaisia jalallisia mukeja oli monta, niiden loppusijoituspaikkaa en vielä ole ehtinyt miettiä. Laatikoissa ne "varsinaiset" huudot oli vanha Ameriikan-karttakirja (1932 official paved road and commercial survey of the united states) ja isot patenttikorkkipullot joita olen katsellut kirppareilla sillä silmällä jo kauan. Me taidettiin saada uusi harrastus! Valokin tykkäsi vaikka lähtiessä oli ihan että ei, ja että ounou ja typerää. Hehee.

Tilaukseni Kiinasta saapui eilen ja hops! Kaikki huivit taisivat jo mennä ja tilasin äsken lisää. Olen vallan huono kauppias, unohtelen antaa tilinumeroita ja pyytää rahaa. Mutta ihania värejä, kirkkohuiviksi juuri sopivia, pieniä, kevyitä, huokeita ja hyvin päässä pysyviä. Viimeksi möin viimeisen omasta päästäni. On ilo tuottaa iloa ihmisille. Pieni tuotto joka näistä tulee, menee tsasounan hyväksi.

Antibioottikin on alkanut toimia ja astmalääke samoin (puhkuin vain 280 peffillä ennen kuin älysin mistä johtuu se hirveä uupumus, ainakin osaksi - pitäisi olla 420) ja olo on ihan kelvollinen. Kiitos sään haltioiden on jo leudompaa eikä kylmyys kiristä hermoja enää. Välillä oli oikein suurennuslasin kanssa etsittävä iloa ja kauneutta - onneksi sitä löytyi ihan läheltä, joka päivä.

Muista uutisista mainittakoon Downton Abbeyn taannoinen loppuminen (pitänee pian tilata se viimeinenkin tuotantokausi....), kummilasten luona taivaalle lentoon laskettu uuden vuoden kiinalainen lyhty ja pikkuisen Micaelan pikkuiset jalat. Ja niissä uudet ystävän kutomat pikkuiset sukat.

Meil on uus hobby! Käisime täna esimest korda oksjonis! Alguses oli et ei, meie ei mitte midagi hüüda... kuid juhtusgi nii et väga hea oli saagi :p

2 kommenttia:

Kivipellon Saila kirjoitti...

Olipas kaikkea kivaa mitä huutokaupasta ostitte, saitte siis lähes aarteita...en ole koskaan ollut huutokaupassa :D

Upeita huiveja olet tilannut, sopivat kirkkohuiveiksi(kin)erinomaisesti! Minäkin tykkään kovasti huiveista! Ihan Kiinasta asti tilasit, huikeaa!

Onneksi pakkaset lauhtuivat! Toivottavasti olosi kohentuu! Lämmittävä kevätaurinko alkaa paistamaan ja mennään koko ajan valoa ja kesää kohden! Ihanat pikkuiset jalat!

Maahiska kirjoitti...

Olen kerran aiemmin ollut huutokaupassa, joskus 16-vuotiaana ystävän perheen kanssa. Siellä on aivan omanlaisena tunnelma - ja pitää vaan varoa heiluttelemasta käsiään ja vinkkaamasta silmillään jos ei aio ostaa - ilen meklari totesikin että yhden rouvan kanssa meinasi tulla kaupat kun kieputti hiuskiharaa :D Mukavaa oli seurata sivusta ja se huutaminenkin oli sitten mukavaa - taitava meklari myös viihdytti yleisöä sopivasti.
Kiinasta lähti jo tänään uudet huivit matkaan, jospa nyt riittäisi kirkon myyjäisiin saakka ne!

Tänään on ollut siivouspäivä vaikkei kuulemma sunnuntaityölle ole siunausta - mutta löysimme hiiren pesän keittiön kaapin takaa.... auts.

Kaikkea hyvä sinulle ja katse kohti valoa!