maanantai 9. marraskuuta 2015

Hurjaa elämätä

Kuvan otti I. :) Huomattavan kätevät kirjaimet tuossa palikassa hänellä.

Lauantaina läksin isolle kirkolle heilumaan, ensin kirpparille (ostin harmaan silkkipaidan - en mitään mustaa!), sitten katsomaan näyttelyn ja sieltä kummitytön luokse. Vielä iltaa vietin baarissa (ihan oikeasti!) sanapeliä pelaten ja yöksi menin Noelin luo (siellä oltiin jo ennen yhdeksää - en ole mikään baarikärpänen). Sieltä aamulla liturgiaan (ihan vieressä meidän kirkko) ja sen jälkeen ystävän kanssa kotiin.

Veljenpoika (kummitytön isi) otti kuvan miusta töitteni ääressä. Tuli mieleen taas että josko joskus grafiikkaa tekemään - Keuruullahan on hyvät tilat ja prässit, mutta mistä aikaa ja jaksua? Kuka tiskaisi sillä välin kotona? Olin liikkeellä taiteilijakenkieni kanssa ja tekstasin jo kotilaiturilta pojalle että "apuuuuua! tuu auttamaan mun kengät kopisee liikaa! tuu harhauttamaan ihmisiä!" Mutta ei se ehtinyt, itse kopistelin menemään sitten Jyväskylän katuja. No ei ne niin paljon pitäneet ääntä kun totuin. Mulla kun pitäisi olla aina nuo mun armaat keinukengät. Ottaa jalkoihin hurjasti tuollaiset tasapohjat. Kenkiin olen laitattanut uudet pohjat (ne tuli Tallinnasta semmoisten punaisten silupohjien kanssa!) mutta en tajunnut pyytää pehmeitä. Kaksi päivää kuitenkin jaksoin kulkea niilläkin, edistystä edellisvuosiin!

Keuruun juna-asemalla oli liehuvahelmainen roskis. Tästä nyt arvuutellaan onko hän gladiaattori, munkki vai balleriina.

Galleria Ratamossa lueskelin hienoa valokuvakirjaa. Haluaisin myös tehdä kirjan. Onhan noita otoksiani tuhatmäärin.

Keuruun asemalla on kiva antiikkiliike, josta junaa odotellessa kävin ostamassa vanhoja valokuvia. Yksi kuvista herättää kovasti ihmetystä! Sisko meinasi jotta siinä on Selinin suvun kantaisä.

Kummityttönen Micaela siinä, sain hymyjäkin mutta vähän oli kärttyinen hän kun vatsa vaivasi. Miten vauvat kummiskii tuoksuu aina niin hyvälle? Ja mikä tuo käsimerkki on?

Eilen oli ylienkelien ja muiden ruumiittomien voimien päivä. Kotikirkko on kaunis ja rakas. Kirkkokahvien jälkeen meille haettiin vielä kattokruunu jota pitää hiukan korjata.

Valo on ollut kipeä monta päivää, tänäänkin pois koulusta. Yskää ja lämpöilyä. Yritti lähteä kouluun pyörällä mutta joutui kääntymään takaisin. Eilen katkesi autosta laturin hihna, sen verran jäi säikeitä siihen että auton sai varovasti ajettua kotiin. Nyt siis hajonnut imuri, moppi ja hihna. Ne luvatut kolme siis.

Mariina otti meillä kuvia - Valolla on silinterin alla papan karvalakki ja hän näyttää ihan Harpo Marxilta. Kuva otettu ihan salaa eli aito tilanne. Maahiska taas tsasounan ovella jotain selittää.

Vielä olen miettinyt kaiken muun ohella yhtä asiaa. Että ystävystyminen tällä iällä on hienoa.

Keskeneräiset enkulat siinä, lisää tulossa.

Jälle olen olnud reisil, koguni Jyväskyläs! Lauapäeval jooksin kirbuturul ja näituses - baaris ka! Pühapäeval liturgia kirikus ja siis kodu sõbraga.

Ei kommentteja: