maanantai 3. elokuuta 2015

Pikkuhiljaa

Toivutaan kaikesta hurjasta juhlinnasta täällä - edelleen tulee vieraita (ja asiakkaita) päivittäin, mutta keho alkaa selvästi olla taas kuosissa. Aamuisin ollaan oltu järvelläkin. Äsken käytiin laittamassa iskukoukku sitä hurjaa haukea varten - tai jos minulta kysyttäis niin mieluusti en olisi laittanut, säälittää vähän. Mutta onhan sitäkin kokeiltava. Aamuinen tunnelmapala Fb:sta: "Se tunne kun verkossa alapaulan tiimoilla aaltoilee suurensuuri kala, auringonsäteistä punerva, sulavaliikkeinen, vahva, ja kun verkkoa nostaessa se pääsee irti ja katoaa, eikä tiedä mikä kala se oli - niin kaunis! Että haikea olo, ja helpottunut, ja samalla hieman harmissaan Mutta iso siika päätyi pakastimeen valmiiksi maustettuna."

Töitäkin on tehty, tai Ville lähinnä on. Ensin tuli yläkerrasta yksi titaanisormus sinisillä timanteilla.

Sitten hiukan kiiretyönä valmistui rukoussormus, kultaa ja safiiri, asiakkaan piirustuksen mukaan. "Jeesus Kristus, armahda minua".

Huomatkaa ammattitaitoinen pyöritysvideo, hehee.

No sitten minäkin aktivoiduin - itse asiassa se vaati aikamoista ponnistusta. Joku oli pöllinyt minulta jatkojohdon niin en saanut lamppua työpöydälle. Yhdessä vaiheessa hukkasin kaikki ensimmäiset luonnoksenikin. Sitten hukkasin kaikki akvarellit ja muut värini jotka on olleet vuoden verran tietyssä paikassa ja nyt eivät ole - vieläkään en tajua mihin olen ne laittanut. Vielä kun lisää tähän uupumuksen, migreenin ja ryhtymisrajoitteisuuden, niin soppahan oli valmis. Mutta vaikeudet on tehty voitettaviksi. Löysin kulta- ja hopeatussit, yhden jatkoroikan ja hiukan aikaakin kaikelta talonpidolta. Se itse asiassa on kaikkein vaikein voitettava este.

Tykkään näyttää keskeneräistä, se tekee työn jotenkin todemmaksi. Tuo ruusu tuossa ripustuksessa on vielä liian pieni, ehkä. Mutta tämä on vasta ensimmäinen luonnos.

Ajatuksena on ns. luomaton valo, tulee kultaa ja hopeaa, kiviä, ketjutkin suunnittelen. Panagiahan tämä siis. Olen myös ladannut parit langat nauhalautoihin, ne tulevat puhdetyönä valmiiksi. Myös lampukkaa olen suunnitellut hiukan.

Lauantaina oli Kunniallisen ja eläväksitekevän ristiin esiintuomisen juhla, luin sen vuoksi päivän tekstit tsasounalla. Kumarran maahan saakka kanttoreita, edelleen. En ihmettele opintojen pituutta.

Arne oli mummulassa viikonlopun, kun Takomo Alkutuli lähti Verlaan eikä me jaksettu ajatellakaan sinne menoa. Tuo pieni mies on oikea Järjestyksen Ritari. Miten hienosti on releet ojennuksessa päikkäreitten aikaan!

Paistab välja et oleme olnud väga töökad. Ma ei tea, kas see on tõsi, kuid paar ilusaid asjad läks täna nende uute koju.

Ei kommentteja: