torstai 6. elokuuta 2015

Nauroi räkätti hän

Pitkästä aikaa silmätkin hikosivat, kun olin eilen isolla kirkolla lasten kanssa. Että voi olla absurdeja juttuja meidän perheellä - enkä itse ole yhtään sen selkojärkisempi! Että vaikka jos on ammatiltaan elintenkuljettaja (moottoripyörällä) niin niitä elimiä ei niinkuin haeta kotoa eikä edes viedä koteihin - siis ehdottamaani oikein hyvää navigaattoria ei välttämättä tarvitsekaan, kun noin yleensä ne viedään sairaalasta toiseen. Vai olisiko se elin edullisempi jos asentaa itse, kotona? Menin hetkeksi ihan omaan lankaani. Ja alkoholilla ei ollut osuutta asiaan, vaikka kuvassa nautinkin päivän päätteeksi greippilimsaa. Lasten kanssa joutuu niin kummille kiertoteille joskus. Se, että kolme mun lapsista on aikuisia, jaksaa hämmästyttää yhä. Niitten kanssa voi mennä vaikka mihin. Ja vähän mennäänkin! Oli mahtavan ihana päivä (joskin jalat kirkuivat illalla) - ja kotiin tultuani toimitimme oitis ehtoopalveluksen, tänäänhän oli Kristuksen kirkastumisen juhla eli eilen oli ikäänkuin esijuhla. Toimitimme minkä osasimme. Tarvitsen lisää opetusta ja ohjeita, ehkä ensi viikolla onnistuu tärskyt kanttorin kanssa. Huomenna (eli oikeastaan jo nyt) on Valamolaisen Jumalanäidin ikonin juhla. Käyn illan mittaan tsasounassa hiukan laulamassa, tai viimeistään aamulla.

Lisäksi eilen oli kansallispukujen tuuletuspäivä, kävin siis matkaan Keski-Suomen hameessa - onneksi en ottanut Iitin pukua, siinä helteessä koko päivän ravattuani olin ihan onnellinen vajaasta pukeutumisestani. Ja kun tuo kuvassa näkyvä on ainoa tykkimyssy jonka tekemiseen nyt kykenen. Se on muuten ihan oikea tykki, sillä voi ampua.

Jyväskylässä oli paljon kansallispukuja, aivan ihania ja minä siellä joukon liepeillä arkana katselin, yläosa kun oli tuollainen puolirietas toppi (nyt siinä ei lukenut "Too Old to Rock 'n' Roll"), tai olihan minulla hartiain suojana 1600-luvun jakkuni. Muuten olisin palanut vallan. Muutamat immeiset tulivat juttelemaankin, ja jopa ihastelivat osatuuletustani :) Ksml huomioi kansallispuvun juhlavuodenkin ja lisäähän on luvassa - olen varannut kalenteriini ainakin päivän 3.10. - Kansallispukukeskuksella on silloin ohjelmaa. FB:n kansallispukuryhmässä on ihania kuvia eiliseltä - ja niin riemukkaita päivityksiä! Iloinen asia! Huomasin muuten, että ylen ryytyneenäkin ryhti oikeni tikkusuoraksi kun lähestyin toisia kansallispukuisia! Tuli ylpeä ja iloinen olo!

Kirpputorilta löysin minikurpposen. Se on hauska enkä tiedä mitä teen sillä.

Kävin kansallispukukeskuksella hakemassa kotiin omat näytekappaleet Jääsken hakasia ja E-Pohjanmaan taskunkokkaa, ja tulipa heti käyttöä Jääsken hakaselle! Sillä voi nimittäin näppäräsorminen (meidän Nilla siis) puikkia kiinni eräänkin Koiviston puvun hienon paljinsoljen, joka on tosi vaikea laittaa ilman koukkua.

Tänään oli yllätysten päivä kasvimaalla - Bachit olivat alkaneet aueta ja tolokuttoman iso punainen ruusukin on ilmestynyt jostain! Olin myös unohtanut koko naurismaan olemassaolon, joten muutama tovi vierähti satoa korjatessa ja käsitellessä (mihin ihmeeseen laitan unohtamani kaalitkin, se ovat talon korkuisia!) ja nurmikolle unohtuneet raparperinlehdetkin ilahduttivat ja hämmästyttivät.

Sitten pitää vielä kehua lasta, tai oikeastaan itseä. Kun pakotin sen/hänet keräämään kasvioon tulevia kasveja jo koulun päättymispäivästä alkaen. Nonih! Tänään aloitettiin se arkeille asettelu. Eikä tarvitse esimerkiksi lainata mummin kasviota vuodelta nakki ja korppu. Nyt voin sanoa ihan tyynesti, että laitan lapsen toteuttamaan omaa haavettani. Eikä tuo pistänyt pahasti hanttiinkaan.

See väga veider tunne, kui äkki ongi räägitava eesti keelt - ja veel koos võõra mehega - keset oma enda suvised tööd ja ilus suvipäev! Ma kuulasin eestilaulud aias, trepil istusin, ja väga suure hulka kaalikatega(? naeris?) töötasin. Ja äkki siin on see mees, kes tuleb ostma meie poja mootorratas.

3 kommenttia:

piaeliina kirjoitti...

Meillä Johanna keräsi kasviota viime kesänä ja lähdin sille aina kuskiksi/kartaksi mukaan ja kun etsittiin kihokkia suolta, minä löysinkin lakkoja! Löysi johanna sen kihokinkin ja sai syksyllä kasviosta arvosanaksi kympin. Ajattelin, että sain ihan konkreettisen palkinnon siitä kun vietin lapsen kanssa aikaa, sieltä suolta löytyi tänäkin kesänä pari litraa lakkoja.

Liiolii kirjoitti...

Ihania juttuja. ^______^ Minä tein pienenä kasvion, koulussa ei tehty, mutta tein itse huvikseni. Mutta paperit oli surkeita A4-kokoisia, isot kasvit juurineen ei meinanneet millään mahtua. Tuossa kuvassa ainakin näyttää olevan vähän isompi papru? :) Meillä täällä tänään-huomenna Hermanin praasniekka. En voi mennä ehtoolliselle, kun antibioottilääkkeen kanssa ei saa kuulemma hippuakaan ottaa alkoholia. :/ Tulee muuten kauhistus!!

Maahiska kirjoitti...

Nuo arkit on tosiaan isoja, nimilappujen kanssa kuitenkin on menty näköjään hiukan aidanali: ei tarvitse enää laittaa kasviluokkia yms. Naapurin poika oli kuulemma kirjoittanut paikaksi "nuorisotalon takapiha" tai jotain... no käyhän sekin kun lappu ei velvoita sen enempään :D
Liiolii: Veikkaisin että se pieni lusikallinen viiniä ei tee pahaa? Jätät jälkiviinit pois ;p