keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Kurkipellon VPK

Ensin ei yhtään naurattanut mut sitten kyllä. Eilen illansuussa luultiin että rannassa palaa jonkun mökki, hypättiin autoon ja jätettiin aika riehakkaat urat pihatielle, melkein huusin ikkunasta piipaata ja kännykkä oli valmiina jos pitää soittaa apuvoimia. Mutta se olikin vain naapurin heinäkuinen kokko ja siellä olikin ihan hauska näky. Näin meillä lempi roihuaa täällä maaseudulla!

Vävymies teki tsasounaan nauloja, hienoja ovat. Tänään tehdään sinne portaita. Minä vaan sisällä kökötän vielä, ompelen 1700-luvun paitaa (koneella, nyyh) mutta myös pihamaa kutsuu. Äsken satoi ihanasti, meillä oli vieraita ja piipahdettiin tsasounassa yhden filmiasian tiimoilta. Aamulla ei tullut järveltä saalista, mutta uunikuhaa tein eilen. Tällaisia nämä päivät, vaihtelevaista kovin. On ihme, että jaksan touhuta nyt - kiitos kortisonin!

Eile õhtul läksime naabrisse autoga sõitma nagu tuletorjujad - arvasime et seal oli tulekahju, aga oli ainult kui üks väga kuum voodi :)

3 kommenttia:

Kivipellon Saila kirjoitti...

Heinäkuun kokko! Hyvä että palokuntanne oli lähtövalmiina, oliko teillä ämpäritkin mukana, vai kuinka aioitte tulen sammuttaa jos tositilanne olisi ollut kyseessä? Onneksi ei ollut ja hauska muisto jäi matkaevääksi elämälle!

Joskus täytyy ottaa ompelukonekin apuun, ihania nuo vanhojen vaatteiden kaavoilla ja kankailla tehdyt vaatteet! Upeita nauloja, ostin tuon kaltaisia nauloja Eestistä, ajattelin tehdä niistä naulakon.

Onpa kiva kun olet jaksanut touhuilla!

Maahiska kirjoitti...

Sammutuspeite olisi ollut mutta rannalla on aina ämpäreitä, olemme nähneet....:D
Nuo naulat on niin hienoa työtä että hiplasin niitä kauan, kauan, nyt ne toki on jo ovessa. Äsken tein jopa korjausompeluita - hassu tunne :)

kosotäti kirjoitti...

Komia kokko, miun mummolassa poltettiin monta vanhaa sänkyä juhannuskokossa,niistä sais nyt rahaa, nyyh.
Upeita nauloja.