lauantai 2. toukokuuta 2015

Jopas aika rientää

Olen tehnyt sateessa pihahommia, käynyt karahtamassa karille venheellä (ei käynyt kuinkaan), sillastanut omenapuuta (kädet ristiin, että onnistuisi!)(ja satutin polveni siinä touhussa jotenkin!), ollut tylsä mummu (en jaksanut edes lukea) ja tehnyt hyvin, hyvin surullisia tippaleipiä. Kasvihuoneenkin raivasin tänään. Paljon olen tehnyt siitä huolimatta, että kipu pitää otteessaan. Mutta miten hidas olenkaan. Ennen tein toisella kädellä kotityöt huis vaan, nyt niihin menee kohtuuttomasti aikaa ja voimia - mihinkään kivaan ei siitä sitten riennetäkään. Se on surullista, että tiskaus vie voimat, tai pyykkikoneen tyhjennys.

Valo ja Lordi, erottamattomat. Nukkuvat saman peiton alla. Hommasin uudet täkit meille, kympin kappale. Hirmu kevyet, eivät pysy päällä. Yritän naulata ne punkkaan jotenkin, vaikka painavilla pussilakanoilla (tarkoitta sitä että mies pussittaa ja huolehtii niitten pysymisestä, en saa itse laitettua enkä pidettyä, ne tekevät peitoista liiankin raskaat). Vanhan täkin kohtaloa mietin, voisiko sen piilottaa kasvimaan reunalle hiekan alle, toimisiko niin ettei tuo heinäpelto ryömisi kasvimaalle?

Hauen leukaluusta voisi tehdä melkein vaikka mitä.

Yksinäinen joutsen edelleen venerannassa, senkö puolison karhu vei?

Vihmapäeva aias ja järvel - nii lihtne hingatada, lihtne olla rõõmus - nii kaua kui püsib õues. Üksildane luik ujub paadi rannas, karu sõi tema abikaasa ära :(

3 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Hitaasti hyvä tulee, vähä päiväs on paljo viikos. Näil myö männää nyt.
Joutsenhaa on pariuskollinen ja tunnetusti kaipaa puolisoaan, jotkut ei enää koskaan pariudu uudestaan, tei joutsenella on nyt suruaika :( mut karhukii tarvii ruokaa, luonto on joskus julmaa.

Ruostevilla kirjoitti...

Miten suloinen kuva pikkuisista :) Sinulla on ollut touhukkaampi päivä kuin monella muulla! Tee juuri se jonka jaksat, se on upeaa. Älä murehdi. Lämmin halaus :)

Maahiska kirjoitti...

:)
Tänään taas astetta reippaampi päivä, kiitos kortisonin. Olen vieritellyt kiviä.... Mutta kaksi päivää on tiskit oottaneet.