tiistai 13. tammikuuta 2015

Talven valoja

Elähdyttää kummasti enkelikello tai koristevadelmapensaan jouluvalot pimeässä illassa, ja se että pimeä alkaa hiukan myöhemmin kuin pari viikkoa sitten. Oulussa tosiaan vilustuin ja olen maannut kaksi päivää punkassa, tänään kolmen täkin alla kahteen villapaitaan pukeutuneena. Haluaisin lähteä polttamaan roskia ulos, mutten jaksa, uunit onneksi töhisevät ja niitä ruokkiessa saa valohoitoakin.

Kesällä pitäisi järjestää leivinuunin ja piippujen kalkkitalkoot, ja monta muutakin talkoohommaa. Nyt vain katselen matkan päästä kasaantuvia töitä. Huomenna yritän aloittaa taas jotain, ainakin muutama riipus suunniteltava. Tai aloitettava niitten suunnittelun harkinta. Eli harkittava niitten suunnittelun aloittamista. Siinähän se päivä mukavasti menee.

Lunta tullut yöllä, lumityöt tein postilaatikolla ja olin aivan kuitti kolmesta kolallisesta.

Joskus vanha lakana tulee tiensä päähän.

Rumal gripi tuli Oulust, olen maganud terve päev teki all. Võib-olla pole mitte gripi, aga külmetus. Kuid ma veel olen õnnistatud ja rõõmus.

6 kommenttia:

Mama Elf kirjoitti...

Pikaista paranemista ja lumitöiden jaksamista! Meillä noita "joskus vanha lakana tulee tiensä päähän"-hetkiä on ollut ihan läjäpäin viime aikoina, ihan piti hankkia uusia, kun pohja alkoi kiilua sänkyvaatepiirongin laatikossa.

Maahiska kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Maahiska kirjoitti...

Kiitoksia :) Onneksi lakanasta saa työrättejä, ei tunnu menevän niin hukkaan!

kosotäti kirjoitti...

parantelehan itseäsi, levolla ja lämmöllä.
Mikä ihmeen lakanoiden vaihtoviikot on meneillään, meilläkin niitä uusitaan. Löysin aikamiespojalle kierrätyskeskuksesta kolme melkein uutta retrokuosista lakanaa 4euroa kappale.

Liiolii kirjoitti...

Talttuos, tauti! Ihania valoja, aattelin laittaa vielä tänä iltana 6 tuikkua palamaan. Vaikka sanotaan, että kynttilän poltto sisällä vastaa tupakointia, melkein. :o Mutta ehkä se on minun paheeni.

Maahiska kirjoitti...

Pakko toipua, testasin jaksamistani jo kauppareissulla... Hullua tuo puhuttu kynttiläjuttu, polta vaan vaikka kymmenen - se lienee "pahe" pienimmästä päästä :D ( ajattele tuohuksia kirkossa!!!)