perjantai 16. tammikuuta 2015

Maahisen kosto

Lainasin tämmöisen kirjastosta, onkohan se ohjekirja..? Tällaiselle antikateelle ja epäkostonhaluiselle ihmiselle mainio opus :D Mutta siis, irlantilaiset tarinat ovat viehättäviä, Valokin innostui niitä lukemaan. Viime yönä valvoessani matkustin mielikuvitus-Irlantiini, pääsin vasta päättämään missä päin olen (Galway) tällä kertaa, kun uni jo vei. Sitä ennen tosin valvoin useita tunteja Areenaa katsellen, Doc Martinia ja muuta. Yritin lukea, mutta pää sanoi njet, yritin kuunnella musiikkia, mutta ei sekään toiminut. Kun vain olisin älynnyt lentää Irlantiini ajoissa! Usein se on myös Skotlanti tai vaikkapa Cornwall tai Wales.

Ma unistan Iirimaast, ja Briti saartest, sulen silmad ja olen seal. Tähtis on väikesed asjad, tänavad, majad, meri, nõmmed. Ja see tunne, et olen täiesti mujal.

2 kommenttia:

Kivipellon Saila kirjoitti...

Voi! tarut ovat niin ihania ja vanhat sadut ja kertomukset ja vanha kirjat, esimerkiksi Santeri Ivalon Viipurin pamaus, jota kauan etsin ja viimein löysin, painettu joskus 1900-luvun alussa!

Maahiska kirjoitti...

Olen keräillyt hirmuisen kirjakokoelman, satuja on aika vähän paitsi lapsuusaarteissa. Mutta esim. Ragnarök, jumalten tuho, on hyvä kirja, sitä ollaan luettu ääneen lapsillekin. Vanhoja kirjoja löytyy myös, täyttäisin kotini kirjoilla lattiasta kattoon - kunnon kirjahylly puuttuu, nyt sitä virkaa tekevä uhkaa romahtaa milloin tahansa.