sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Kynttilänvaloa, siskonpetiä, vanhoja uusia tuttuja

Kotona jälleen, paluu keskiajalta sujui rauhallisesti enkä edes halkiintunut! Oli kivaa, hieman ujostutti ja olin vähän pihalla ajoittain. Helmiä en päässyt tekemään kun käsi alkoi täristä taas omiaan, elän tosin toivossa että piakkoin pääsen harjoittelemaan ihan kotioloissa tätä hienoa taitoa. Mutta otan tärinälääkkeet ensin. Yöt nukuin paremmin kuin kotona, vaikka meteliä riitti - ehkä se olikin se syy? Kotona kuulee ajatuksensakin ja pään huminan liian hyvin. Mutta mikäs oli nukkuessa - ristin juurella :D Mietin josko olisi pitänyt ottaa tuosta jotain reliikkiä tsasounaan, hmmm...

Magdalen opetti, ja Ville teki minulle nuo helmet. Ihana synttärilahja!

Suuri osa keskiaikaharrastuksen viehätystä on Kauniit Asiat. Tässä esimerkiksi kirjailuja. Ja hienoja pussihousuja. Minun papukaijanikin valmistui, siitä ei ole vielä kunnon kuvaa. Villen tunikaan tein vielä torstai-iltana nauhaa, huh. Viime metreillä taas. Valo ampui hieman jousellaan, mutta nuolia oli vielä liian vähän, niitä käydään tekemään seuraavaksi.

Kotiinpaluuta säesti toive päästä oitis metsään ja järvelle. Hyvin toivottu! Päivän saalis oli kaksi korillista sieniä, puoli ämpäriä puolukoita, 30 ahvenaa ja 10 särkeä. Kehnäsienestä tein ruuan tänään, sieniä on kuivumassa kaksi kuivurillista, puolukat on perattu ja kalat fileoitu - ja pikkukaloilla lepytelty kissat. Oikein nauratti järvellä kun kalaa vaan tuli ja tuli.

Tapasin pitkästä aikaa ihmisiä jotka olen tuntenut joskus ja uusia kivoja tuttavuuksia tuli myös. Mietin vaan siellä kuinka ihmeen vaivattomasti ihmiset jutella porisevat keskenään - kuinka se tapahtuu?

Tervitused keskajalt, ja siis metsast ja järvelt ka. Soome metsad on seeni täis!

edit: narrasin! On kuva papukaijasta!

Ei kommentteja: