torstai 24. heinäkuuta 2014

Ulkoruokintaan

... siirtyi 3/4 perheestä viime yönä, tai ainakin ulkonukuntaan telttaan. Oli toki hiukan eväitäkin mukana.

Minulla oli Porsola II mukana, se on uusi unileluni. Kiitos Ikea! Porsolan avulla voin nukkua myös vasemmalla kyljelläni, kun kolmoishermokorva ei ärry sen sorkkien hellässä huomassa.

Kurjet pitivät meteliään aamuyöllä, mutta valvoin muutenkin kolmesta kuuteen. Migreeni tulee jälleen päivittäin. Hain toissapäivänä kortisonilääkityksen, yläniska tulehtunut ja kosketusarka, samoin olkavarret - ja nilkat tietysti. Kesäloma hierojalta on ollut huono juttu. Ensi viikolla alkaa siis fysioterapia uudestaan.

Uimassa ollaan käyty, hiekasta löytää hienoja juttuja. Eilen piipahdimme Nyyssänniemen leirintäalueen rannalla, ihan kiva ,muttei niin ihana kuin Pikkuhiekka. Hiekka on paratiisi.

Olen kerännyt yrttejä kuivumaan ja tehnyt makusokeria - iisoppi-mustaherukanlehti ja minttu maistuvat tomusokerissa ihanasti, kreikkalaisen jugurtin kanssa :)

Mikähän se tämä hankkimani suloinen parvekekukka olikaan? Ja pelakuut kukkivat, sekä punainen että Mårbackan pelargoni.

Niin piti vielä siitä lumbaalipunktiosta sen verran, että muutaman päivän olin hyvin kipeä muttei tullut sitä hirveää päänsärkyä. Niska sen sijaan ärtyi kun hoitaja piti niin kauan kyyryssä ja yläniska venyi. Neljäs pisto vasta onnistui, kahden lääkärin voimin.... Olo oli aika huono sen jälkeen, en jaksanut oikein pysyä pystyssä kahteen tai kolmeen päivään. Syyskuussa vasta kuulen tuloksia, ensin otetaan ne aivokuvatkin uudestaan. Tämä kuva on otettu eilen kun yritin kokeilla vehnää ja se teki ihottumaa ja nielun turvotusta. Mutta sopii myös punktioon.

Pere on kolinut telgi elama, iidne peretelk (ma arvan et 60-aastal tehtud) on veelgi hea. Sookured kisendavad öösel telki juures.

6 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

telttailu omalla pihalla on varmasti mukavaa ja helteillä on mukava nukkua teltassa.

Maahiska kirjoitti...

Onneksi jaksettiin laittaa se! Viime kesänä niin harmitti kun ei jaksettu...

elina kirjoitti...

Nyt nukuttaa teltassa varmasti paremmin kuin sisällä. Meillä ainakin on kuuma, vaikka vanhassa hirsitalossa asutaankin.
Tuosta punktion jälkeiseen pääkipuu sain aikoinani ohjeen, että pitää ottaa iso pullo vettä mukaan ja juoda se kokonaan levätessä piston jälkeen. Neuvon antoi yksi lääkäri, jolla itsellään oli ms-tauti. Sitä olen noudattanut ja olen säästynyt kamalilta päänsäryiltä. Ainoa harmi on kamala pissahätä kesken makoilun, mutta viimeksi sain potan viereeni ja verhot ympärille.

Maahiska kirjoitti...

Join kaksi pikkupulloa cokista... Ja kyllä vessattikin :D mutta muut jälkiolot oli aika kurjat. Ville oli mukana, rauhoitti kun piti kädestä pistosten aikana.

KatriK kirjoitti...

Hei mikä tää Ikean nukkuma-apu oikein on, kerro lisää!

Terveisin
KatriK, huono nukkuja

Maahiska kirjoitti...

Et ikinä usko mutta se on yksinkertaisesti possupehmolelu :D sen saa hyvin topattua niskatyynyksi tai posken alle, minulla kun kolmoishermo ärtyy jos vasen korva osuu tyynyyn :)