tiistai 22. heinäkuuta 2014

Tsasounan ikkuna ja ovi...

... alkavat hahmottua. Tässä hirveässä kuumuudessa nuo raatavat, hirvittää välillä. Hirret ovat, kuten näkyy, melko suuria - ja siis painavia. Hetken helpotuksen tuo ovi- ja ikkunaseinä lyhyempine hirsineen.

Kasvimaalla on vihdoin kukintaa - jos ei lasketa kukkimaan päässeitä sinappeja ym... olen ollut niin rapakunnossa että yrttilöitteni hoito ja käyttö jäänyt liian vähiin. Harmittaa, mutta tällaista tämä tällä kertaa.

Kesä on saanut, ja ötökätkin saa. Jotkut kivemmin, jotkut taas kiehuvaa vettä niskaansa... etukuistilla olikin laatikossa pesä, voi itku. Ne yhä vaanivat siellä, harvoin joukoin tosin - mahtaa niitä hämmästyttää kun kodin tilalla on vain joku tärpättiriepu.

Suvi ja putukaid; keset talve ei mäleta herilasi ega kärbseid... nüüd iga ruumis vaatan iga väike varju et oleks see keegi herilane.

4 kommenttia:

Kirjailijatar kirjoitti...

Tuosta tsasounasta tulee ihan varmasti tunnelmallinen paikka. Kaikki tsasounat, joissa minä olen vieraillut, ovat olleet hyvin viehättäviä.

Maahiska kirjoitti...

Meillä on mottona "pieni on kaunista" - isompaa ei pystyisi rakentamaankaan vaikka piispa A. oli sellaisen ison kannalla - täällä päin kun ei ole ainuttakaan tsasounaa. Tervetuloa tutustumaan kunhan valmistuu, tai aiemminkin!

Katja Turunen kirjoitti...

Jos olis tulossa tsasouna talkoisiin niin milloin ja missä?

Maahiska kirjoitti...

Hei Katja! Seuraavaksi tsasounaan rakennetaan päätykolmiot ja katto, ja rivettä pitää laittaa hirsien väliin. Talveksi on siis saatava katto pään päälle, ikkunakin pitää loihtia ja ovi - keväälle asettuu sitten koristelaudoitus- ym työt. Laita s-postia niin katsotaan ?