tiistai 15. heinäkuuta 2014

Mitähän minä kertoisin

Olen ollut kipeä - onkohan se mikään uutinen? Mutta akillekset sanovat pikkuhiljaa työsopimustaan irti ihan kokonaan, kun en ole päässyt fysioterapiaan puoleen vuoteen - selkää ja niskaa on hoidettu migreenin vuoksi niin etten ole voinut toista päätä lainkaan hoidattaa. Pitää hakea korotettua vammaistukea kun saan laskun maksettua, ja lääkärin todistus että viikottainen fysioterapia on tarpeen. Hiukan surkea mieli meinasi olla tänään asian vuoksi. Mutta levättyäni jaksan taas paremmin. Huomenna on kurjuutta senkin yli, lumbaalipunktio. En ole ennen tullut siitä kipeäksi, toivottavasti en nytkään - mutta pelottaa niin että pakko ottaa rauhoittavia sitä ennen.

Olin kuitenkin olosuhteisiin nähden reipas ja sain tänään tökättyä parempiin multiin jääpäivikin taimet, jotka sain ystävältäni kesäkuussa. Nythän se kesä vasta oikeasti alkoi... eilen oli melkein ukkonenkin, mutta eihän se taaskaan tullut tänne kunnolla. Makailin riippumatossa terassilla ja odottelin. Turha vuotos oli se.

Rakennustyö jatkuu, itse en jaksa osallistua mutta kuvaamassa käyn. Teen pihatöitä hiljalleen, niistä ei tule loppua ja rikkakasvien kiristys/uhkaus/lahjontaoperaatio jatkuu sekin päivästä toiseen.

Talvesta selviytyneet unikot kukkivat saunan edessä - muualta kadonneet. Samoin on kadonnut rakastamani syysasteri - vieläköhän se ensi vuonna nousisi vanhasta juurakosta?

Ja morsingot ovat heittäneet henkensä, nyt kasvaa vain ensimmäisen vuoden piskuisia lehtiruusukkeita, aika vaivaisia siihen nähden mitä on ollut jo monta vuotta. Nehän ovat kasvaneet aivan hulvattomasti (mikä on hulpa?) saunan takana, korkeana keltaisena kukkalaineena tuulessa huojuen. Vaan nyt on vaivaiset nysät ja kaksi ainoaa kukkaa olivat mukakukkia, kuolivat pois ennen kuin edes ehtivät siemenasteelle. Kylvin uusia vanhoista maasta löytyneistä siemenistä ja ne ovat hyvällä taimella sentään, toivottavasti ensi vuonna jälleen kukoistaisi.Ja saksankirveli, jonka pitäisi olla oikea maanvaiva! Onneksi sain uusia taimia. Kyllä kirveli, kun ei ollut kirvelin kirveliä entisillä sijoilla!

Uimaan olen päässyt pari kertaa, ja vielä ai-niin-en-kai-laittanut-tätä-jo-kuva iltalehdestä pari kuukautta sitten tai joskus... no kesäkuussa kai? Oli sellainen kuvauskeikka, en ole ennen juurikaan harrastanut puitten halailua. Tulipa kokeiltua - pelkään aina että niissä on muurahaisia. Ideana oli joku Lumian kuvausominaisuudet ammattilaisen käsissä-projekti - ihmettelen vaan miksi sitten painetaan noin onnettomalle paperille, sanomalehteen? Mutta oli ihan kivaa :)

Ei mulla sit muuta. Terveisin Iltalehden Iltatyttö. Tai joku.

Möödunud talv tappis kõik minu ilusamad taimed, aga väikesed kollased unimagunililled (???) leidsin veel... Kavatsen uus aed, lihtsam ja rohkem "kontsentreeritud"; nüüd on taimed ja lilled siin ja seal laiali.

1 kommentti:

kosotäti kirjoitti...

Voi sinuu iltatyttö:)) kun kinttujas pakottaa, hus kipu kauas pois.
Älä pelkää sitä puntiota.