torstai 17. heinäkuuta 2014

Niin se Turku

Syy miksi Turku yhtäkkiä sieppasi meidät on se, että Valo kävi Ahvenanmaalla ja haimme hänet Turun satamasta sen jälkeen.

Yövyimme siis siellä ihanassa paikassa ja perjantaina kävimme linnassa.

Viimeksi olin siellä joskus 8-9 vuotta sitten, nyt oli tullut ihan uusia juttuja - ja hienoja sellaisia! Oi miten siellä olisi mennyt kauemminkin - jos vain olisi kyennyt! Ne portaat... Mutta oli mulla kukkakeppi mukana, sen avulla hiissasin itseäni kerroksesta toiseen ihan hienosti. Eniten tykkään... no mistähän... ikkunasyvennyksistä! Ja uuneista - ei vaan tullut hormipulveri mukaan!

Ja se Turku, ja Aurajoki. Vissiin se joki siinä keskellä tekee kaupungista sen mikä se on - vaikea kuvitella ilman jokea koko kaupunkia (no ehkei sitä olisi edes ilman?).

Siellä rannoilla istui paljon ihmisiä, oli musiikkia, naurua ja vilinää aivan eri tavalla kuin vaikkapa Helsingissä. Sillein kompaktisti. Tuli hetkittäin olo kuin olisi ulkomailla, meille sisämaan olioille siis. Pieninä annoksina mukavaa. Mutta mulle ei tullut sitä Tampere-tunnetta, että haluaisin opiskella jotain. Se on varattu vain Tamperetta varten semmoinen harhaluulo.

Mutta kulttuuri ja historia - ne vetävät minua sinne kuitenkin enemmän kuin joenpenkereet, kun en oltta ota enkä jaksa ihmisvilinää muutamaa hetkeä kauempaa.

Käisime Turus ja lossis ka - minu lemmikkoht ! Tahaksin seal palju aeg veedata, rahulikult ilma turistita (ja mis ma siis ise olen?)- võiks broneerida see terve öö iseendale :D Jah, ma tean et seal kummitab, aga... (naeratab minu Eesti keel jälle - kuid vaatasin läbi Suvahavva ja nüüd vaatan Heeringas Veenuse õlal...üritan õppida!

3 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Minun syntymäkaupunkini ja Suomessa se paikka, jonka tunnen kodikseni vaikken siellä valitettavasti asukaan.

Joki tekee Turkua, aivan varma. Mutta siellä on niin paljon muutakin omaa ja omintakeista ja rohkeaa, että aina ällistyn kun käyn ja Tampereen junttius korostuu entisestään.
Mutta mitä mun pitikään sanoa; ai niin; mikä on hormipulveri?

Maahiska kirjoitti...

Hormipulverilla (jota Valo pitää kuvitteellisesti kädessään) voi siirtyä tulisijasta toiseen kunhan vain ääntää (huolellisesti!) kohdeuunin nimen. Potter.

Maahiska kirjoitti...

Uskon että Turussa viihtyisin kyllä, ja se meren läheisyys on ihana juttu. Tampereella viehättää jokin jota en osaa muotoilla - ehkä Finlaysonin alueen historia ja muut sotienaikaiset asiat? Jotenkin se on pieni mutta tarpeeksi suuri, Turkua en aivan hahmota.