maanantai 18. marraskuuta 2013

Kotonamökötystä

Maahiskan tavoitti flunssanpoikanen. Tarkoittaa, että peiton alla meni yksi päivä ja nenäliinoja (vessapaperia) kului rulla. Nyt olo jo hieman parempi. Kurjistelin vain tovin enkä oikeastaan sitäkään, minuun ei tartu kunnolla nuo pöpöt kun on roppia ropin päällä ja astma hyvässä hoidossa ylenaikaa. Osa perheestä sen sijaan on kärsinyt senkin edestä, antibioottien kanssa oikein. Lintutautikin meillä oli silloin kun se jylläsi, muutama vuosi sitten, mutta silloinkin minä säästyin, muita vaan hoitelin. No, tänään on Miehellä kuitenkin lääkäri, ei oikein ole toipunut rohdoista huolimatta.

Eino kävi kylässä ja vei ladon katosta vähän huopaa ja siivosi terassin. Ainakaan siellä ei näy kaikkea sitä sälää mitä muistaakseni piti olla, tuossa pöydällä ja sohvalla. Mutta aurinko paistoi sunnuntaina jo niin kauniisti, että hällä väliä.

Sähköt oli poissa vain hetken pari kertaa ja sekös harmitti. En kestä tätä ininää, varsinkaan katkojen jälkeen minun on vaikea tottua - muutaman tunnin olen äkäinen ja kurjissani kaikesta siitä sirinästä ja vinkunasta ja huminasta. Sitten siihen taas tottuu, korvat lakkaa ärtymästä ja kurjuudesta tulee normaali olotila. Tyhmää tässä on se, että kaipaan siihen hiljaisuuteen koko ajan. Huomaan sen aina kun sähköt menee - pitäisi useammin katkaista pääkatkaisijasta tuo vihulainen pois. En koe olevani mitenkään sähköherkkä enkä muuta sellaista, mutta tuo ääni tekee minut hulluksi.

Usein olen pitänyt huiveja ja hattuja ihan vain suodattaakseni ympäristömelua eli sähkön ääntä. Tulipa sekin nyt paljastettua tässä.

Toiset taas... ärsyttävät muulla tapaa. Tuijottavat. Kun haluavat sisälle. Kyllä minä tästä kissasta tykkäänkin, mutta joskus kaksi kissaa on liikaa kun yhtenään pitää ovia tai ikkunoita availla. Meille ei voi laittaa luukkua oveen kun villikissanrontti tulisi estoitta sisälle myös - se tulee sisälle joskus kesäisin kun olemme matkoilla ja jätämme ikkunan raolleen omille kissoille - tosi kiva se! Ja vetoa tulisi siitä luukusta myös. Ärrrr!

Ja Pää huussipolun varrella vahtii yhä kulkijoita.

Eino torm puhastas meie terrass ja võttis rehe katust ruberoid! Aitäh... Mul on ka gripp ja ärritus elektriga ja kassiga.

Ei kommentteja: