lauantai 14. toukokuuta 2011

Ristinauhaa ja paljon, paljon kahvia...


Nauha Guntramin mallin mukaan, mutta liian leveä ja tumppuinen....

Aargh, loimitin siis toisen nauhan kun ensimmäinen meni hattaroiksi. Tulee nyt parempi, kapeampi ja pidempikin kun tein rutkasti pidemmät loimet - älyn kanssa (kuvassa aloituspää kapeampi, siitä älkää olko moksiskaan). Mielestäni Maikki Kariston kirjassa on tappien ja tiuhtojen osalta jotain hämminkiä, mutta sain kun sainkin tehtyä ihan kelpo virityksen. Kirjasta saisi hömelömpi (kukahan sellainen muka on?) käsityksen, että pohjukkatapin ympäri tullaan takaisin tiuhtatappiin ja sitten vasta vaihdetaan väriä. Mutta tuolla konstilla tiuhdassa olisi ollut 80:nen langan sijasta hämmästyttävät 160 lankaa. Maallikon sekoilua varmaan, mutta minulla meni herne nenään hetkeksi kun en jaksanut tajuta. Eipä tule dementia kun pitää ajatella niin paljon. Tähän saakka olen vältellyt kaikkea opetteluun vivahtavaa, olen vain luonut loimet väri kerrallaan sängyntappeihin ja sitten manaillut niitten setvimisen kanssa...

Seiskaveikka ei ole hyvää lautanauhalankaa, ainakaan näin leveään nauhaan. Kuteena käytän Nallea, kun pellavalangalla olisi tullut liian kapeaa. Säärinauhat siis tulossa vävymiehelle. Sain hyviä ohjeita naamakirjan kautta ja työ sujuu nyt ihan mukavasti. Joskus elämässä vielä teen noista itse värjätyistä pellavakuteella jonkun ihanan upean täydellisen nauhan, nih! Ja nuo kierrätyspahviset laudat tuossa kuvassa on Sanavyyhdistä, ihanat!

Iltaa ja euroviisuja odotellessa ehtinen kutoa pari metriä, mutta hellalla huutaa kakkutarpeet tekijäänsä. Meillä on jopa pullo valkoviiniä, mikä erikseen mainittakoon. Kerron myöhemmin muistettiinko me korkata se. Jos ei tänään muisteta niin ehkä huomenna jääkiekkoa katsoessa. Tätä voisi kutsua jo alkoholiongelmaksi?

Aamulla tuuli niin etten saanut ovea auki kun toisessa kädessä oli toiveikkaasti kahvikuppi. Pyykit heiluvat riemuissaan ulkona, sekin on ihanaa.

Oli üsna raske leida eesti keeles sõna "lautanauha" ehk kõlapael :) Aga nüüd teen üks selline; ristiga, punane ja valge!

4 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Olet aivan ihana!Tykkään♥

Maahiska kirjoitti...

Kiitos <3

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana kirjoitus ja upeaa nauhaa tulee metrikaupalla.

Diina kirjoitti...

Miten kaunista lautanauhaa!