sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Mistäpä ihminen koostuu...?


Etsin vanhoja kuvia ja skannaan niitä talteen: lapsuuteni näyttäytyy joulujen, viljelypalstojen, kesämatkailun (= pysähdyspaikoilla syötyjen eväiden) ja kukkaketojen vuona.

On äitin pelargoniat ikkunalla, koulun hiekkapiha ja käsissä raudan tuoksu kiipeilytelineistä. Matonkuteita, kerrostalon takapihan aurinkoinen läntti, jossa istua korituolissa kirjettä lukien. Kannon päällä ohutkinttuinen minä, sylissä suurta pehmeää koalakarhua puristaen. On myös Reposaari: meri ja oranssi auringonlasku.

Haluan muistikuvat talteen, ettei dementia vie. Haluan säästää ne lapsille. Sen mitä pidän niin tärkeänä.

Eilen kuulin lapsen suusta että "oltiin niin köyhiä että syötiin vedessä liotettua parsakaalia". Mitähän tuokin oli, en muista. Vai oliko se se päivä kun lapsi tuli koulusta kotiin ja kysyi ovella äiti ootko pierassu vai laittanu ruokaa?


Päivän haastekuva sensijaan on mahdoton. En muista olleeni "juhlissa" ikiaikoihin ja jos olin niin itse kuvasin. Tai en löydä tähän niitä kuvia mitä pitäisi. Laitan siis kuvan Valo Ilmarin kastepäivältä liki seitsemän vuoden takaa :)

day 16. a photo of you at the last party you went to

Luen Anu Kaipaisen kirjaa Poimisin heliät hiekat. Suosittelen!

Mineviku reisid, lilled ja minu lapsepõlve pere - piltidega kaugele ajas tagasi...

3 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Muistorikkaita kuvia. Ne todellakin kannattaa tallentaa koneelle, noista vanhoista kuvista kun värit haalistuu. Hyvää alkavaa viikkoa Sinulle.

Hanna/Ruojuatar kirjoitti...

Olithan sä Arnen 1-vuotispippaloissa viime syyskuussa? :D

Maahiska kirjoitti...

Nii olin, mutta eio kuvaa minusta siellä :S on kyllä Arnen kuva ja sen meinasinkin ensin laittaa!