keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Yöllä mietittyä


Heräsin uneen, jossa en saanut unta ja se taisi olla enneuni. Pitkästä aikaa kukun valveilla tuntikausia enkä tiedä mitä tekisin. Luin kirjaa ja mietin Asioita.

Therouxin Saarivaltakunta... Olen lukenut sen ainakin kuusi kertaa ja aina se ilahduttaa, mutta vaatii sopivan mielentilan. Siellä on joitakin hauskoja määritelmiä ihmisistä, elämästä, kaupungeista yleensä. Muuten tuntuu niin mukavalta antaa toisen jalkojen ja silmien vaeltaa, se on jonkinlaista hallittua tajunnanvirtaa. Aloin miettiä miten Suomen rannikon voisi kulkea läpi. Olen käynyt Kotkassa aika monta kertaa mutta en ole törmännyt siellä paikkaan, jossa voisi sanoa maan loppuvan ja tosimeren alkavan. Suomen rannikko lienee suurelta osin tällaista repaletta, ei voisi kulkea vain rantaviivaa pitkin ja sanoa kiertäneensä koko Suomen. Eräs ystäväni mainitsi kerran että Therouxin kirja on aivan kehno ja säälittävä. Minä en ole käynyt koko maassa joten nautin vain ;)
Pitäisi joskus lukea myös Bill Brysonin "Muistiinmerkintöjä pieneltä saarelta".

Seuraavaksi yritin saada unenpäästä kiinni muistelemalla kaikki tietämäni lemmikkikoirat ja -kissat. Tajusin etten tunne moniakaan eläinihmisiä, ja jos tunnen en muista lemmikkien nimiä. Niistä ei siis ollut unenjatkajaksi.

Lopuksi junailin itseni koneen ääreen etsimään kauniita kuvia ja löysinkin käsityöblogeja joiden kuvitus on kerrassaan satumainen.

Tietysti voisin yrittää uneksia Irlantiin muutosta. Mutta kello näyttää jo heräämisaikaa. Tähän mielikuvitteluuni olen kyllä yleensä nukahtanut.

Ei kommentteja: