sunnuntai 1. elokuuta 2010

Parempi päiväEnsimmäinen kehäkukkakin ujosti aukeaa. Ensimmäinen kurkku on kasvanut liki täyteen mittaansa.

Niin se eilinen meni, toissapäiväkin. Tänään on parempi päivä.

Ollaan siivottu, tyhjätty jääkaappi ja jätetty pakastin sulamaan, taputeltu pölyt pois matosta joka on roikkunut kuukauden verran ulkona kaiteella, pistetty matto rullalle ja kannettu sisään suuremmilta sateilta. Ollaan tiskattu mammuttitiski ja syöty loppuun jääkaapin eväitä, laitettu isoveikka matkaan hieman haikeana. Ensi kertaa lähtee niin kauas moottoripyörän kyydissä.

Musta perhonen lensi sisään ja minähän en usko enteisiin, enhän. Jotenkin on haikeaa lähteä väsyneenä pois kotoa. Luulen että talo palaa ja vaikka mitä sattuu kun en ole vahtimassa. Luen matkaanlähtijöiden rukoukset ja rauhoitan ajatukseni.

Viime yönä lauma ulkomaalaisia partiolaisia (oikeastaan adventtikirkon väkeä, heilläkin on partion tapainen juttu, Camporeella ovat) käveli talon ohi huudellen toisilleen oudoilla kielillä. Ja tämä ei ollut unta. Samaa väkeä jonka auto oli ojassa taannoin. Kulkevat järven ympäri aivan riemukseen näemmä.

Pian lähdemme kohti Kotkaa ja Hamina Tattoota.

2 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Mietin ihan samaa on haikeaa lähteä huomenna töihin kevään pakko pysähdyksen jälkeen.Kuntoutus on sujunut hyvin mutta lomaa olisin -huomaan -tarvinnut!Lämmin terveinen sinulle Maahiska ja onnea reissullenne.

Heli kirjoitti...

Oh, hea kuulda, et Sul on kergem olemine!