torstai 5. elokuuta 2010

Kotkasta kotiin

Kotkassa ja Haminassa oli mukavaa. Kävimme mm. Hamina Tattoossa katsastamassa janitsaarit ja aussi-irkkutanssijat. Janitsaarit majailevat vielä kamerassa, heistä myöhemmin lisää. O´Shea Ryan Irish Dancers sai mieleni hieman kaihoisaksi. Tyttäreni ovat molemmat taitavia tanssijoita, mutta harjoitus on jäänyt vähemmälle viime vuosina...Haminassa Tanelinkulman kivijalassa on hieno pieni konditoria-kahvila Huovila, suosittelen aivan ehdottomasti! Tanelinkulmassa Aladinien suvun kaupunkipalatsissa vieraili myös P. Johannes Kronstadtilainen ja ehkä juuri tästä vierailusta on valokuva kahvilan seinällä. Muistaakseni hänet kutsuttiin kiireesti paikalle rukoilemaan talon pienen tyttären puolesta tämän sairastuttua vakavasti ja kaikki lääkärien keinot oli jo käytetty. Ja taitaapa tuo tyttö istua kuvassakin mukana.

Istuimme tovin myös Varvaran jalkojen juuressa, tämän sotilaskotityön esikuvalle pystytetyn patsaan laukkuun voi sujauttaa jonkun kolikon.

"Varvara tuli tunnetuksi ja jäi legendana elämään haminalaisen Reserviupseerikoulun upseerioppilaiden ”omana pullamummona”, ystävänä ja tukijana. Tästä syystä Varvaralle pystytettiin jopa muistopatsas Kadettikoulunkadun varteen, linnoituksen vallikolmioon Viipurinportin läheisyydessä. Varvaran patsaan saivat aikaan RUK:n entiset oppilaat. Patsastoimikunta luovutti sen RUK:lle ja Haminan kaupungille patsaanpaljastusjuhlassa 16.9.1972. Varvaran muistoa kunnioitetaan RUK:ssa vielä tänäkin päivänä mm. leivitysperinteellä kaksi kertaa vuodessa järjestettävien RUK:n kurssijuhlien yhteydessä." (lähde)

Ei kommentteja: