sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Pitäisiköhän ostaa lammas?

Alan olla mestari tuossa langanloputtamisen jalossa taidossa. Nämä kintaat kuitenkin valmistuivat ajallaan ja toivottavasti löydän huomenna kaupasta vielä mustaa Huopasta yksiin kämmekkäisiin joita toivehikkaana aloittelin.

Jos hankkisimme lampaita, keritsimiä ja Kehruu-Jennyn niin olisiko tilanne parempi...?

Tänään sataa lunta hiljalleen. Aurinko ei näyttäydy mutta muuten houkuttelisi lähteä pihalle peuhaamaan. Kaulaan voisi ripustaa vessapaperirullan (niin kuin bernhardilaiskoirilla se konjakkitynnyri) jos vaikka nuha yllättäisi. Yritän parantua ensi viikonloppuun mennessä; menen yksiäänisen laulun kurssille ja siellä honottaminen olisi ikävää. Nyt on jotenkin apea ja ventti olo, odottelen inspiroivia lankakasoja (pinkkejä!) ja ehkä hiukan odotan myös mustaa Huopasta. Aloitan odotellessa uudet neulakintaat, tilauksia vastaanotetaan :)

Paastosta: olen keksinyt ihanan ruuan (paastoruuasta puhuminen on tietysti hölmöä mutta aivan pakko hehkuttaa kun olen muuten niin onneton ruuanlaittaja) eli keitettyä tummaa soijarouhetta (mustapippuria+suolaa hiukan), haudutettua kaalia ja sipulia siirapilla maustettuna sekä keitettyjä vihreitä linssejä sotketaan yhteen ja annetaan muhia jonkin aikaa kannen alla. Toisella kädellä ruskistetaan herkkusieniä jotka lisätään joukkoon (niihin voi laittaa currya) ja koko nami tarjoillaan peruna/porkkanasoseen tai riisivermisellin (johon voi laittaa soijakastiketta) kanssa. Ah! Tämä syntyi vahingossa jääkaapissa olleista ruuanjämistä. En koskaan syö niin hyvin kuin paastoaikaan - onkohan se jotenkin väärin??? :-D Idea on, että tulen valmistaneeksi ruuan kunnioituksella ja harkitummin kuin normaalisti, ja se ei varmaankaan voi olla tarkoituksen vastaista.

Päänsisäisistä paastoasioista en kerro sen enempää. Ehkä sen kuitenkin että yritän hiljentää päänsisäistä hälinää ja hillitä kalkattavaa kieltäni.

2 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Seda Sa ütled nii hästi, et paastuajal süüa tehes tuleb seda austusega teha.
No nii palju lund on igal pool, meil ka.
Su nõelkindad on tõeline meistritöö, kas on parem kasutada huopalõnga või tavalist villalõnga?

Maahiska kirjoitti...

Ma kasutan islandi lõnga Lett Lopi, aga see valmistamine on arvatavasti loppunud :/ see on krobeline villalõnga, just sobiv. Huopalõnga või katki minna?

Täna hommikul oli -30,4 ! Onni et teime eile lumitööt!!!!!