perjantai 18. joulukuuta 2009

Lauhtuvaa

Tämä koskee myös talon sisäistä hyrskynmyrskyä. Eli The Kirjahylly on kasattu ja valmis. Pitäkää peukkuja että se pysyy eikä revi paneeleita alas rytinällä jonain yönä. Meillä on huomattavan paljon liian suuria kirjoja, minkäs teet. The Kirjahyllyn järjestely on vielä kesken: muinaispukukaavat löytyvät jalokivenistutuksen ja Ronkoteuksen välistä, Marilyn-kirjat on ripoteltu eri puolille hyllyä ja heraldiikka veljeilee Anna Wahlgrenin Lapsikirjan kanssa (siinäpä muuten oiva opus!). Mutta Utriot ja Hietamieh...siis Hirvisaaret ovat rivissä samoin kuin ortokirjallisuus. Osa romaaneista on eteisen käytävän katonrajassa, mutta vaihdan ne tähän lastenkirjojen tilalle - pienikokoisia lastenkirjojahan täytyy tietysti säilyttää vessan oven yläpuolella josta niitä ei kukaan jaksa kiivetä hakemaan... No kuka meillä muka lukee Viisikkoja tai Tarzania? Sitäpaitsi Viisikot sattuvat vähemmän jos tippuvat päähän kun ulko-ovi käy.

Jouluseimen valossa lähden tässä juomaan anivarhaista aamukahvia. Älkää nyt luulko ettei minua nukuttaisi, ei kauaa menisi kun silmät luppaisi kiinni. Mutta alakerran vessan kuumavesi on jäätynyt (tässä taas sääntö jota en muistanut illalla - kun lauhtuu niin putket jäätyy... varsinkin kuumavesi) ja sitä sulatellessa pakko pysyä hereillä.
*************
Yksi juttu vielä. Luen Oliver Sacksia jälleen kerran, tällä kertaa Musikofiliaa. Pienenä minulle kävi kurjasti. Kerroin pihan kakaroille (anteeksi, siis naapurin lapsille) miten näin musiikissa värejä. Ja minut taas tallattiin maahan. Se ei estä minua näkemästä edelleen värejä, mutta heikommin; en ole uskaltanut sen koommin nauttia tästä omituisuudestani. Aion korjata tilanteen, heti. Bachia kiitos, ja ne lasinkirkkaat sateenkaaren väreissä hohtavat "levyt" jotka liukuvat toistensa ylle liminlomin!

4 kommenttia:

Telle kirjoitti...

Kiitos jouluseimi-ideasta! Tumpelo kun olen, kysyisin ihan teknistä neuvoa. Löysin Itkupillin sivuilta mukavan taustan ja hauaisin sen siirtää, en vain osaa. Neuvotko?

Maahiska kirjoitti...

Mulla on tuossa asetuksissa joku ihmeen gadget tms. johon tökkään sen koko html-litanian... kyselen itsekin aina neuvoa Tyttäreltä ;-D Eli perusaatos on se, että kopioit mieleisesi taustan kuvan alta sen html-koodin ja syötät sen vain oikeaan paikkaan blogissasi. Siis hallintapaneelissa tms. Oiskohan jossain ulkoasuasetuksissa? En pääse blogiisi joten en osaa sanoa tarkempia ohjeita.

Kirkolla näin taannoin ihanan näyttelyn: siinä oli rakukeramiikkapatsaita vanhojen lyhtyjen sisällä, tosi kaunista!

Maahiska kirjoitti...

1)Copy the code posted below your chosen background.
2)Make sure you are logged in and then click "Customize" at the top of your blog.
3)Click on "Add A Gadget"
4)Scroll down the box and click on "Html/Javascript"
5)In the "Content Box" and paste the Html code you copied.
6)Click "Save"!

Lissu kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.