torstai 17. joulukuuta 2009

...ei niin että olisi....

...mitenkään kylmää, kylmää... aamulla KYLMÄÄ mutta kyllä se uunia tohhuuttamalla lämpiää...Ulkona pakkanen puree nenään ja aurinko paistaa niin kauniisti! Kuumeet on kuumeiltu ja hidas meditatiivinen joulusiivous alkanut. Tarkoittaa nyt sitä, että imuroin kyllä mutta pesen vain näkyvät kohdat lattioista - sen jälkeen kun olen levittänyt uudet lämpimät matot lattialle. Ja kaiken teen mahdollisimman hitaasti. Kaappeja meillä ei juurikaan ole, joten niitä en siivoa jouluksi kuten jotkut höyrypäät kuuluvat tekevän.
Ilovalmari askarrutti äitiään taas kelpoisasti, syntyi poroja ja kuusia - poropeukalo vaan ei osannut tehdä oikein sorjasäärisiä poroja... Huomasin muuten, että minun jouluvärini on violetti. Tämän hoksasin juuri äsken kun katsoin siivottuun tupakeittiöön - pöytärättikin on violetti. Violetin vierellä hiukan punaista ja valkoista.
Pioneja on syntynyt enemmänkin ja kaksi jouluista kranssia ikkunoille. Toista en kehtaa esitellä. Viime yönä pakkasin lahjoja ja huomasin nauttivani siitä! Olen tulossa vanhaksi! Vihdoinkin!

Tänä iltana on koulun joulujuhlat, Isoveikka siellä Mänkkinä - tekee kuulemma keikan Nikolaintalollekin sen jälkeen. Hyvä niin, joulurahaa tienaa samalla. Minä kiipeän nyt yläkertaan raivaamaan aulaa (mistäs tuo kaikki roina sinne jo on kertynyt???) ja samalla yritän laskea majan patjavahvuutta: jouluksi tulee 7 vierasta ainakin...

Ei kommentteja: