sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Kirkossa

...liturgiassa pitkästä aikaa. Tuohukset, kaunista laulua, rukousta, ystäviä, iloisia hetkiä, rauhaa ja jotain sellaista jota en osaa kuvailla. Kotonaolemisen tunnetta ja hiljaista sydämen iloa. Lapset tepastelivat kirkkosalissa tutustuen kandelaabereihin ja portaisiin, silittelivät solean kaidepuita, ihmettelivät. Lapsella on aikaa ja taitoa ihmetellä ja pysähtyä.

Kirkon jälkeen kahvit ja jouluinen tapahtuma myyjäisineen. Jälleen hyvä olo, paljon hymyjä ja uusia tuttavuuksia. Kuin kotona olisi. Ostimme kauniin joululevyn :) Juuri viime viikolla mietin mitä ihmettä voisi kuunnella jouluna ilman että tulee amerikkalainen tai muuten vain pöhkön äitelä olo. Tässäpä ratkaisu!

Kova kipu pakotti minut välillä lepäämään, kirjahyllyn rakentaminen taisi käydä liian koville. Myyjäisten jälkeen kohti hautausmaata, vein äitin haudalle pajukranssin. Isän luona piipahdettiin, yhdessä köpöttelimme hautuumaan polkua. Prismasta haimme kinkun vaikka totta puhuen omatunto hiukan kolkutti. Luomu oli loppunut mutta kinkku saatava.... Muuten ei isossa tavarahallissa kuljeskelu houkutellut yhtään. Ruokakaupassa kävimme tulomatkalla Petäjäveden marketissa, se on sopivan pieni. Joskus näin sunnuntaisin meilläkin...

Tällaisia haja-ajatuksia tänään. Appivanhemmat tulivat yhdeksi yöksi levähtämään ohikulkumatkalla, mukavaa. Lopettivat juuri armottoman kortinläiskinnän, canastaa pelasivat Miehen ja Isoveikan kanssa. Minä en jaksa keskittyä kortinpeluuseen, lapsena lienen kiintiöni pelannut - myös lautapelejä, sanaristikkopeliä lukuunottamatta.

Nyt menen iloisena nukkumaan, luen hiukan Oliveria ja yritän yöllä nähdä unta ihanasta joulusta rakkaiden parissa. Eikös vaan olekin hyvä suunnitelma?

3 kommenttia:

Telle kirjoitti...

Ei, hyvä on suunnitelma, ja päivä ei tuosta parane.

Kata kirjoitti...

Saanko arvata: levy jonka ostit on Ort. kamarikuoron "Julistaa visetin tähtönen"? Se on soinut meillä niin että pojat 2 ja 3,5v. osaavat jo kaksi kappaletta. :)

T:Kata

Maahiska kirjoitti...

Sepä se :) Juuri siirsin sieltä musiikkia mp3:lle kun olen lähdössä bussimatkalle - tässä on vain se vaara että alan loitottaa julkimatkalla ;-D