tiistai 27. lokakuuta 2009

Aikainen lintu löysi ruosteisen pumpun

Puoli seitsemältä soi herätyskello kun Miehen piti lähteä Kotkaan muuttoavuksi. Kohta kuului vessasta outoa ääntä, kodinhoitohuoneesta koputusta ja pikainen diagnoosi peiton alla nuokkuvalle vaimolle: pumppu ei toimi.

Äkkiä karistaa unet tyynylle kun tuollaisen uutisen kuulee. Haalarit päälle ja kaivolle, Mies alas, pumppu ylös, kiikuti-kiikuti etuportaille ja rassaamaan pumppua auki. Eikä niitä osia ollutkaan ihan vähän... Ja kello oli siis hilkkua vaille 7. Jossain vaiheessa muistin laittaa lapsen eskaritielle ja kahvitkin keitin. Aamupalaa en ehtinyt edes ajatella.

Nyt on kello 13.24 ja Mies lähti juuri ajamaan. Viime hetkeen asti teimme töitä. Kahdesti laskettiin saukko kaivoon, eka kerralla näytti toimivan mutta sitten jokin kirahti ja tarttui kiinni. Se oli se vihoviimeinen prikka joka jotenkin oli kiilannut itsensä väärään kohtaan ja aiheuttanut osien kiinnipalamisen. Sitä sitten availtiin (jälleen kerran) ja hiottiin palamat pois.

Nyt toimii. Hyvä me, hyvä käsityöläisyys! Toinen meistä ymmärtää tekniikkaa ja toinen osaa tehdä mitä käsketään :-D

5 kommenttia:

Pellon pientareella kirjoitti...

Hieno suoritus! Eihän ruostetta irtoa veteen?

Maahiska kirjoitti...

huvittava kysymys: meillähän vesi on ruskeaa. Oikeasti. Kun menee ammeeseen on kuin kaljassa kylpisi. Veden rautapitoisuus on 7,5ml/l kun suositus olisi max.0,4 mg/l. Sen vuoksi meidän täytyy hakea juomavesi lähteestä. Mutta rauta ei tuossa muodossa imeydy joten siitä ei ole haittaa eikä hyötyä ihmiselle - maku on kyllä kamala ja ulkonäkö hirvittävä. Uusi kaivo ei auta asiaa eikä muukaan toimenpide paitsi jos saisi monta tonnia maksavan puhdistuslaitteison....

catariina kirjoitti...

milloin tuut tännepäin?

jaana kirjoitti...

voi tuota ok-asumisen ihanuutta aina välillä :( vaikeuksien kautta voittoon, eikö vain ? Eikö talon takaa metsästä löydy lähdettä tms. Onko muilla naapureilla samanlaisia ongelmia veden kanssa ? Minulla täällä käväisi öljypolttimenhuoltomies katsomassa öljypoltinta. Ihan vain puhdisti sen ja tsekkasi päällisin puolin. Tuloksena se, että eipä poltin enää toimi. Polttaa sulakkeen samantien yrittäessään käynnistyä... heh, hee, mukavaa.. kesällä, jo öljyä ostaessani manailin ääneen, että varmasti kylmän tullen poltin tössähtää ja kalliit öljyt seisoo säiliössä.

Maahiska kirjoitti...

Kaivonpaikkaa on katsottu varvun kanssa... mutta pitäisi tehdä laajoja koeporauksia naapurin metsissä ennen kuin kannattaisi kutsua kaivurimiehiä paikalle. Tuokin kohta oli aluksi ihan siistin näköinen!
Onkohan öljysheikin työllä takuuta?