maanantai 23. maaliskuuta 2009

Kulttuuria etsimässä

Ihminen, jolla on ylenaikaa kolme kirjaa yöpöydällään ja kaikki niistä intohimoisen luennan alla, ei voi olla muuta kuin kulttuuri-ihminen. Eihän? Tein kulttuurikuntotestin Ylen sivuilla ja kyllä, minulla on erinomainen kulttuurikunto. Katsoin aiheelliseksi testata kuntoni koska kaipaan selvästi jotain liikettä elämääni.

Eilen nimittäin tapahtui semmoinen ihme, että tanssin vapaaehtoisesti myös ilman tiskausta, ensimmäistä kertaa vuosikausiin. Kuuntelin Vondaa, Evaa ja Maggieta ja Tanssin keittiössä kesken tiskauksen, ihan kunnolla. Kaikkea nuo lääkkeet saavatkin aikaan? Tiskit hoituivat siinä sivussa ja siinä vaiheessa kun lautaset olivat siistissä oordningissa hyllyllä ja lusikat ruukussa suorina kuin sotilaat, minä yhä vaan tanssin. Muu perhe ei huomannut mitään, heillä oli touhua miekkojen, kilpien ja muun sellaisen oheismateriaalin kanssa (olemme katsoneet sarjaa The weapons that made Britain, se on hieno ja inspiroiva) joten sain olla aivan rauhassa. Salatanssiminen on hauskaa! Jos kukaan muistaa aiemmat postaukseni aiheesta, olen ollut pahasti lukossa tanssin kanssa yli 12 vuotta. Viimeksi tanssin 21.09.2007, blogimerkinnän mukaan...

"Te olette eettisesti suuntautunut ihminen, jolle esimerkiksi identiteetteihin liittyvät teemat ovat kulttuurissa tärkeitä. Teatteri, musiikki, Yleisradion kulttuuriohjelmat ja yhteiskunnalliset ohjelmat ovat lähellä sydäntänne. Tunnette vetoa yhtä hyvin klassikkoja kuin kirjallisia ja elokuvallisia nykypuheenvuorojakin kohtaan. Ingmar Bergmanin tai Lars von Trierin elokuvat saattavat kiinnostaa teitä. Musiikissa puhdas älyllinen haaste ei jaksa kiinnostaa teitä, siksi – mikäli pidätte taidemusiikista – pidätte siitä enemmänkin identiteettiin tai yhteisöllisyyteen liittyvistä syistä. Saatatte myös arvostaa jazzia, maailmanmusiikkia tai vaihtoehtoista rock-musiikkia."

1 kommentti:

P. ja S. kirjoitti...

ihana kuulla, että sävelet sai sinut kyytiinsä!