tiistai 9. huhtikuuta 2019

Ylämäki, alamäki...

Että en ole tyyten itseäni kartalta heittänyt, mutta blogin päivitys saisi olla joutuisampaa. Kirjoitan niin paljon muuta nyt, etten jaksa tänne.
Teen kuvia. Uusin kiva on Gelli plate, jonka sain. Laitan tähän joitain kuvia joita semmottisella saapi aikaan kun on tilaa hirrrveästi (keittiön pöytä, hellat ja tiskipöytä) ja rajallinen määrä akryylivärejä, ja tela. Ja kuviotapettia painantaan. Työ on nopeaaa, alati muuttuvaa, paperia kuluu kymmenittäin (mitä vaan paperia) ja värit vievät mukanaan tuntikausiksi. Näinä gelli-päivinä onnellisuuskäyrä kohoaa kuin vuorenhuippu.

Mietin, että olen tehnyt elämäni aikana tuhansia, tuhansia kuvia. Ja aina jaksaa ilahduttaa kun tulee uusi kuva. No, uuden musiikin kanssa on hiukan samoin, ja kirjojen (äänikirjojen edelleen) mutta kuvat vievät voiton kuus-nolla, aina. Käytiin Serlachius-museossa taas, siellä on niin elähdyttävät hienot näyttelyt että olen onnellinen saadessani asua näin lähellä tuota aarreaittaa. Laitan tähän pari linkkiä, katsokaa, käykää!


Olga Gummerus-Ehrstöm (1876–1938)

Olet lämpimästi tervetullut Tõnu Õnnepalun Mitta-runokokoelman (Mõõt, 1996) julkistustilaisuuteen! Kirja julkaistaan nyt kokonaisuudessaan suomeksi. Sen on suomentanut Katja Meriluoto ja kustantanut Kustannusliike Parkko. Tilaisuudessa ovat läsnä kirjailijan lisäksi mm. suomentaja ja kustantaja. Julkkarit pidetään Helsingin Suvilahdessa, Eesti Maja – Viro-keskuksessa, Sörnäisten rantatie 22 C. Ota mukaan ystävä, ja tule paikalle kohottamaan lasillinen ja juhlistamaan uutta runosuomennosta! Tapaamisiin! Kustannusliike Parkko Suomen Viro-yhdistysten liitto Tuglas-seura Järgmisel nädalal menen Helsingisse Eesti Suursaatkondi, seal toimub Tõnu Õnnepalu Soome keelde tõlgitud "Mõõt"- luulekogu esitlus. Minu Eesti keel on väga roostes, aga sain kutse Katjalt, kes on see luulekogu tõlkinud :)

2 kommenttia:

Liiolii kirjoitti...

<3 Ihana kun päivitit blogin! <3 Omassa myös ollut vähän taukoa. Katsotaan onnistuuko kommentointi, tuo vaatii tunnistamaan busseja, kaupan näyteikkunoita ja suojateitä, tuo roskapostinesto nykyään. Viikon päästä nähdään! <3

Maahiska kirjoitti...

Juu mä jouduin tunnistamaan viimeksi paloposteja ja vaihdoin ne epäselviin liikennevaloihin... Ihana nähdä sit, odotan kovasti matkaa!