torstai 23. maaliskuuta 2017

Ihan tavallinen päivä

Usein viranomaiset ym. kyselee että miten saan ajan kulumaan kun olen "vain" kotona kipeänä. No kirjoitin ylös eilisen normipäivän. Kauhiata. Askelmittariin tulee ihan helposti 5000 tavallisena päivänä vaikken edes ulkona kävisi. Puolet niistä askelista tullee napsittua hukkaamieni tavaroitten etsiskelyssä. Maanantaina oli aamulla lääkärit meillä molemmilla ja sen jälkeen lähdettiin Jyväskylään muuttoavuksi ja viidenteen kerrokseen tavaroita roudatessa tuli mieleen että ois kiva jos hissi toimisi. Se toimi pari ensimmäistä kuormaa. Olin sitten alhaalla/kadulla valvomassa tavaroita kun en kykene juuri mitään kantamaan enkä kiipeämään portaita. Mutta sekin päivä oli ihan kamala. Laitanpa senkin tähän, ihan note to self: logistiikka on mun lajini. Tällainen päivärytmi ei onneksi ole ihan jatkuvaa, mutta sanoisin että 4-5 päivää viikossa menee usein näin. Ja ei, migreeni ei tule tästä. Tästä tulee pelkkä paniikki ja ahidistus.

Maanantai:

Klo 8 herätys (en tosin paljoa nukkunutkaan), nopea aamukahvi, peräkärry ym. tarpeet mukaan ja Keuruulle, Valo kouluun
9.00 lääkäri, 9.30 toinen lääkäri, aamiainen Heidin kahviossa, autolle kävely kilometrin päähän (se peräkärry...), ikioma kanakirja postista eli R-kioskilta, Jyväskylään lähtö, Kortepohjasta punaiset tiskipöydänjalat 5 euroa, Nonon luo hakemaan eka kuorma, omalle kirkolle hakemaan enkeleitä ja viemään yksi korjaustyö JA sopimaan tulevista paastoajan asioista JA moikkaamaan kavereita, viety tavaraa hissin kanssa 5:nteen kerrokseen, takaisin vanhalle asunnolle, toinen kuorma, jossain vaiheessa (matkalla uudelle asunnolle?)drive-in-hampurilaiset mukaan, muistaakseni, tavattu Nonon kämppis, ehkä syöty ne hampuusit, todettu että hissi on kuoliossa, saatu lisäkädet muuttoon ja haettu uusi kuorma(?), nähty siivoamista, kävin kävelyllä kaupassa (kahvia pulloissa, mehua, suklaata) tuotu alas ja ylös portaita varmaan jotain
klo 15.30 haettu Nillalle järkkyiso tietokonepöytä ja pienempi sivupöytä parkkihallista (tai siis piti ajaa sinne kun se toimisto josta pöytä lahjoitettiin on siellä), saatu lainaksi sähköporakone jolla irrotettu jalat pöydästä, palautettu pora, jossain tässä kävin hakemassa apteekista panacodia
haettu klo 16.00 Nonolle ei-niin-järkkypainava sohva A-salin vierestä, ajettu ja kannettu taas kaikki yläkertaan, nähty lisää ihmisiä, käyty tankkaamassa auto, oltu jo hiukan hysteerisiä, naurettu tyhmille jutuille, käytiinkö hakemassa taas yksi kuorma ehkä?,(montako niitä oli?), viety ylös, hissi yhä rikki ja huono palvelu huoltoon soitettaessa yhä/taas, viety parivaljakko siivoomaan entinen kämppä kun ensin haettiin siivousvälineet, lähdetty ajamaan kotiin
kotona klo 20.30
haettu uuniin ja telineeseen puita kuivumaan, ihailtu tähtiä, tehty ruoka Valolle, lukaistu yksi koepaperi läpi (9+), juotu kahvit, keitetty kissoille jäinen pieni hauki, ruokittu kissat ja pahoiteltu että hauki sittenkin sotki lattian. Unohdinko jotain? Matkalla kuunneltiin serlokki holmesta. Saaks nyt mennä nukkumaan? Villekin otti särkylääkkeen vihdoinkin. Mä en muista otinko ite. Joten en voi ottaakaan.
Kello on nyt 21.33. Autoa ei jaksettu enää tyhjentää meille tulleista tavaroista (paljon).

Keskiviikko:

7:20 herätys, kahvinkeitto, aamulääkkeet, likaisten astioitten haaliminen matkan varrelta, leivinuunin sytytys (kun kävin yläkerrassa avaamassa pellit tarkistin pyykkitilanteen ja hain liiman työhuoneesta), iso lettutaikina pöydälle unohtuneesta maidosta, taulujen penkominen eli hukkuneen lasikapussin etsiminen (Ville löysi), kahvinjuontia, tiskikoneen täyttö, pianonsoiton kuuntelua, päiväruuan tarkistus (kalapuikot isosta pakastimesta),kissojen ruokkiminen, kissat ulos/sisään/ulos,lasikapussin liimaaminen tauluun.
Kello on nyt 8:23
Nuottien etsiminen/äänenavausharjoitus joka jäi kesken. Pukeutuminen, vaatteet hukassa (kiitos Marina tunikasta!). Hampaanpesu. Puhtaan pyykin lajittelun aloitus samalla kun pukeutuu/etsii vaatteita (löysin kadonneen vessapaperirullankin). Pyykkikone pyörimään. Parin taulun järjestyksestä päättäminen.
Klo 8:40
Kylvösten kastelu. Kirkkomusiikki soimaan. Uunin täyttö, kissa ulos(ei uunista!) ja sisään ja ulos (?), kissa raapii tiskikonetta kun luulee sitä jääkaapiksi. Luettu Marie de l'Incarnationin tarinaa ja kummasteltu. Pedattu sohva. Lettutaikina on muuten älyttömän suuri :(
Klo 9:10
Sakeaa penkomista löytääkseni mustia renkaita. Ei löy. Laitoin korvikset itselle. Aamiainen! Samalla teen enkelikollaasia. Tässä kaikessa välissä yleistä höpötystä ja viikon-kuukauden ajojen suunnittelua.
Klo 10:45
Etsitty päivän tekstit palvelukseen, tehty juliste ja kaksi tulostettavaa kuvaa näyttelyyn, Letut paistettu ja samalla istuskelemalla tikutettu stikiirat läpi. FB-juttelua, tiskikoneen täyttöä, ruokapöydän raivausta. Uuni pöyhitty, koemaistettu lettuja kolmen eri hillon kanssa, roskien vienti, valokuvattu koivuja, pyykit koneesta ulos ja uudet sisään. Puhdistettu korvat. Hellan siivous, paistinpannujen pesu. Klo 11:08
Pöydän kattaus (melkein onnistuin tekemään tilaa kahdelle), kahvinkeittoa, kollaasia teen toisella kädellä ohi kävellessä, laskujen maksu. Tekstareita, pellit kiinni, pyykin lajittelu jatkuu, kaappiin asti omat vaatteet/pyyhkeet (miähet laittaa omansa)
Klo 11:52
Tekstareita. Myytävän mekon mittaus/kuvaus. Kahvi. FB ja mese. Kuminauhan katkomista, hakaneulan etsimistä. Kuminauhat sukkiin. Postilähetysten pakkausta, osoitteet hukassa. FB ja mese päällä ohessa, multitasking aikataulusuunnitelmineen. Pyykit koneesta ja narulle. Puhtaat kaappiin, järjestelyä.
Klo 12:35
Korujuttuja: pakkausmateriaalit hukassa. Yllätys...
13:00
Siementen tsiigailua ja pakkausta. Palvelustekstien tarkistus. Migreeni. Lääke. Selaan koottavia runoja/kuvia/näyttelytekstit. Postin haku. Lehteä ei muuten ole tullut vieläkään. Tiskikoneen täyttöä.
Klo14:30
Laulutunnille lähtö, migreeni hellittää hiljalleen, ihottumaa kaulalla jostain. Aurinko paistaa!
15-15:30
Laulupuolituntia! :) Vähän klippaa kii mutta ei haittaa, mut se että toisiks viimeinen tunti niin :( Pakettiautomaattisähläystä, kaupasta härkis, tarjousleipä ja uunimakkaraa.
Kotiin ajelua klo 15:50
Tein ruuan miehille, söin lettuja itse, hukkasin kännykän joka löytyi kissan pyllyn alla. TV auki, oisko jotain... katsoin hetken "Poika joka katosi musiikkiin"-sarjaa, mutta sitten olikin tiskattava paistinpannut ja laitettava tulet uuniin. Taisin polttaa toisen paistinpannun pilalle. Kastelin kukat. Korjasin taulunkehyksen kuumaliimalla ja laitoin yhden maalauksen siihen näyttelyä varten (listanauloilla!) Lähdin sytyttämään tuohukset tsasounalle, ripustin saamamme uuden ikonin. 18-18:35 hetki- ja ehtoopalvelus tsasounalla. Lämmitys jatkuu, puita lisättävä vartin välein, keitän teevettä. Tiskikoneen lataus ja päälle. Vastaan tekstareihin, meseen, s-postiin. Kirjoitan huomisen muistilappuja. Pakkaan uimakassin. Etsin yläkerrasta kollaasitarvikkeita, löydän kadoksissa olleita juttuja. Hukkaan kuplakirjekuoret. Laitoin saamamme nätin tyynynpäällisen sohvatyynyyn. Sommittelen toisella kädellä uutta työtä näyttelyyn (oikeesti? Ei tarttis enempää) ja laitan kiinnityssysteemejä tauluihin. Kerään kirppikselle tavaraa huomista vientiä varten.
19:54
Istun teellä. Kuuntelen kitaransoittoa. Mese/fb/tekstareita, aikatauluja.
20:25
Lääkkeet taisi sekoittaa mahan hetkeksi 😳 Nyt sommittelen älytöntä enkelikollaasia vanhaan puimurin osaan. Odotan että pääsen nukkumaan. Vielä voisi katsoa Areenaa. Lämmitys jatkuu yhä vajaan tunnin. Istun ja pölisen kaverien kanssa mesessä. Kuuntelen kun Valo tekee ruotsinläksyjä. Kissat hurisee. Iltapala-aika mullakin.
21:10
Karjalanpiirakkaa ja kahvia. Kuuntelen dudukin soittoa. Ostoslistan uudelleenkirjoitusta. Jo väsyttää hiukan, uuni vaan ei ota tyyntyäkseen. 21:33 ehdin eka kertaa tänään vilkaista uutisia ja totesin että mulle riittää nyt mun pieni maailmani. Hampaanpesu, petiin.
22:00
Areenalta sarjaa, iltalääkkeet, nukkumaan!
22:20
Uuni savuttikin vielä sisälle - täystuuletus&pöyhintää 😳 jos nyt nukkumaan...?

Ma arvan et liiga palju on liiga palju isegi logistikas. Kuid päev on lühike ja asjad pikad...

Ei kommentteja: