sunnuntai 14. elokuuta 2016

Rakas praasniekka

Meillä oli todella ihana juhla, vedenpyhitys ja liturgia lauantaina (eilen) - kaikki 16 mahduimme hyvin sisään tsasounaan, sadekin tulla tupsahti luvatusti. Suitsutus oli aika pieniliikkeistä ja onneksi myös niukkaa! Tunnelma oli kovin tiivis, opetuspuhe kaunis ja kuoro lauloi kauniisti (olin muka-sopraanona mukana). Mustavalkoinen kuva ystävältämme Nealta. Siitä näkee että hyvin mahduttiin! Ensimmäinen kerta liturgiassa tsasounalla oli suuri muutos, ja tuntuu koko tsasounakin hieman muuttuneen sen jälkeen - vieläkin ihanammaksi.

Kirkkokahvilla oli kaksi puheesta porisevaa piiriä olohuoneessa - terassilla ei oikein viitsinyt myrskyssä lymyillä - ja saimme valtavasti apua juhlan järjestämiessä. Ihana seurakunta meillä!

***********

Itse olen ollut tosi huonossa kunnossa, teekoossa saamassa piikkejä, tarkkailussa siellä.... ja voinut todella poikkeuksellisen huonosti. Tänään on hyvä päivä! Ipposessa on migreeni-appsi, joka onnittelee!

¨

Juhlavalmisteluihin kuului parin viikon ajan siivousta, puutarhatöitä, järjestelyä, koristelua, vaatteiden miettimistä (Villen ei tarvitse miettiä kun on lukijanviitta yllä! Mutta kerron, että mulla oli yöpuku juhlavaatteen (musta poolovillapaita, kansallispukuhame, kumpparit ja päähuivi, ranteenlämmittimet ja hartiahuivi) alla ja yöpuku yllä otin myös vieraat vastaan! Niin kiire oli - aamuneljältä heräsin kohtaukseen ja menin heti ulos raikkaaseen ilmaan ja aloitin juhlavalmistelut, kummasti aika siinä hujahti ja vieraiden saapuessa olin yhä yöpyssä!) ...

ja juhlan jälkeen tiskattiin ja pyykättiin. Saimme ihania ikoneita lahjoituksena tsasounalle, kuoron nuottitelineet ja muutakin, kakkuja, piirakoita... suuri kiitollisuus ihanista ihmisistä!

Teetän ystäväni Satu Helenan enkelikuvasta hiukan postikortteja joita myydään tsasounan hyväksi - jos kiinnostaa niin laittakaa viestiä! :)

Nüüd on veedetud suur peo meie väikeses kirikus, ja meil oli väga vahva ja ilus päev, suur tänu kõigile söpradele ja kogudusel!

2 kommenttia:

Palaga kirjoitti...

Kiitos ihanista kuvista ja tekstistä! Juhlanne oli varmasti ikimuistoinen!

Liiolii kirjoitti...

Ihanaa, että sain olla mukana näin kuvien ja kertomuksen kautta. Kerroin teidän tsasounasta rippi-isälleni pyhiinvaellusmatkallamme.