maanantai 29. elokuuta 2016

Puutarhan villi karkulainen

Pääsin eilenkin karkuun pihalta ja menin suunnistamaan kirppareille - koko Keuruu oli täynnä pihakirppiksia ja kävelin tolkuttoman matkan hissukseen läpi kaupungin, ihan ilosta että jaksoin ja oli kaunis suotuísa ilma. Kulkiessani ajattelin puutarhaani ja mietin oikeasti, oikein sanojen kanssa pääni sisällä, mitä tahdon ja mitä aion. Ostoksia tein myös, toki. Kiinalainen puutarhalyhty, ihana talvitakki, huvittava soon moro-taulu tyttärelle, lasipurkkeja, kukkalaatikoita, huivi (kaupanpäällisiksi), ja mitähän muuta tarttuikaan mukaan.

Kaikkea en kantanut itse vaan noukittiin sitten paluukyydillä mukaan. Etenkin se suuri keraaminen lyhty olisi tehnyt tiukkaa. Join kahvia parissa paikassa ja söin pienen jäätelön, sillä pärjäsin koko päivän jonnekin neljään saakka ihan hyvin. Kotona tein hyvän nopean ruuan ja silläkin selvisin sitten yöhön asti. Nälän tunnetta ei vaan ole, se on kadonnut eikä haittaa. Olen laihtunut toukokuusta koosta 44 kokoon 40, jopa 38 menee - lempivaatteet tippuu päältä! Nenä on kyllä ihan tavallinen, vaikka kuva väittää muuta.

Yöt menneet paremmin kun nukuin pikkusohvalla pystyasennossa, viime yön sinnittelin taas omassa sängyssä ja se ei käy. Heräsin valtavaan kasvoturvotukseen joskus ehkä kolmen maissa, silmät ei auenneet lainkaan, kävin sokkona vessassa (monta kertaa yössä kun käy niin kyllä reitin osaa silmät ummessakin) ja onneksi olin ottanut hieman rauhoittavaa etten ahdistunut ihan valtavasti kuten viime aikoina on käynyt. Valvoa nyt yötä myöten vessassa juosten silmät kiinni turvonneina! Tätä kestänyt jo liian kauan, ehkä saan tietää labrakokeista jotain tällä viikolla.

Nyt ei ole tosiaan tarjolla instagram-kuvia kun en vaan ehdi enkä jaksa, mutta muuta kyllä. Nehän näkee minun instatililtä ken haluaa :) Kiinanruusun piskuiset pistokkaat äityivät kukkimaan! Olen äitiltä oppinut ettei niitä saa heilutella kun on nuppuja, joten en kääntänyt kukkaa parempaan kuvausasentoon edes. Pihalla taas koivuangervo on kaunis, se pitää siirtää paikoilleen vielä kunhan keksin missä se viihtyy parhaiten. Syystyöt puutarhassa on käynnistyneet toden teolla, kaikki pitää yksinkertaistaa niin että pärjään plantaasini kanssa ensi kesänä. Tarkoittaa reunuksien tekemistä, hiekan roudaamista, aluskankaita hiekan alle, kivikasoja, perennaviljelmille teen oman paikan siementen kylmäkäsittelyä varten niin niitä voin keväällä laittaa nyt valmisteltaville paikoille.

Kissat on, edelleen, ihan hölmöjä, jos ei tappele supikoirien kanssa niin että veri roiskuu niin toimivat deejiinä.

Täna kavatsen kindlalt et saan valmis mõned lillepeenred ja õhtul kõik on valmis ja iluks, eks...... :D

Ei kommentteja: