sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Toipunut (kai)

Kovin harvaksi käy täällä käyminen, olen niin uupunut kuitenkin. Mm. migreeni on palannut jonkinlaisen tauon jälkeen, kipulaastarista huolimatta.

Tänään oli radiopalvelus kirkossamme Jyväskylässä. Ville toimi lukijana, hänen ääntään alkaa kuulla kohdasta 19:45 alkaen ("Niin myös sinun hengellesi"...). Se meni oikein hyvin ja kauniisti. Kirkon jälkeen kävimme juhlakahvilla Wilhelmiinan konditoriassa.

Lentokenttä oli koettelemus, mutta selvisimme kaikki ehjin nahoin. Miten voi eroaminen olla haikeaa. Mutta ei sen enempää siitä. Googlemapsin avulla olen käynyt kurkkimassa missä Noel asuu seuraavat viikot. Ja onneksi on messenger! Kotimatkalla kävimme etsimässä geokätkön Elimäen kirkon läheltä ja kuvasin hautausmaalla.

Venekin laskettiin vesille! Pian pääsee katiskalle, verkolle, mato-ongelle, virvelille... Oi onni! Mutta voi miten ruma meidän huvijahtimme onkaan. Sitäkin rakastetumpi, tosin. Sillä vaan ei ole nimeä vieläkään. Voisi olla vaikka Vesikko, kun on niin täynnä vettä aina...

Kylvöpuuhiin olen myös vihdoin päässyt kun sain taimihyllyn olohuoneeseen. Kasvilamppu olisi hyvä, koska ikkuna antaa itään ja valoa ei ole koskaan riittävästi. Mutta ne ovat niin kalliita. Kasvimaan suurennus on edessä, sen verran paljon siemeniä tuli viskeltyä multiin. Joka vuosi sama juttu, kumma kyllä. Asiasta ihan toiseen, kävimme kättelemässä Kotkassa Leniniä, joka ei hellittänyt röökistään.

Sain valmiiksi Alkonost-puukulhon, akryylimaalilla maalailin. Akryylimaali tekee enää vain ihottumaa sormenpäihin ja iho kuoriutuu pois. Ei enää siis tule kasvoihin tai kaulalle niitä kammotuksia eikä ahdista henkeä.

Pia tekee ihania lasimunia ja -helmiä, kuten olen ennenkin täällä kertonut. Tässä pienenpieni (alle 2cm) liljakuvioinen pääsiäismuna jonka sain - en ole ehtinyt vielä laittaa siihen kiinnityksiä. Eikö olekin ihmeellinen! Pian sivut ja asiaa lasihelmien teosta täällä.

Eräänä oikein surullisena päivänä sain kukkakimpun Villeltä. Se auttoi.

Mul on olnud natuke halb tuju ja palju nutmist, seepärast pole siia palju kirjutanud. Kõik on olnud natuke kurb. Aga nüüd ma arvan, et on parem.

1 kommentti:

KatriK kirjoitti...

XB
Mulla on aarteena pari ihanaa lasihelmeä, olen aina ohimennen miettinyt, että miten ihmeessä ne on tehty.
Kiitos linkistä, nyt tiedän ja arvostan tekijää yhä enemmän.
Voimia arkeen.