maanantai 28. joulukuuta 2015

Joulunviettoa

Jouluisia asioita ja perinteitä Kurkipellolta: vahingossa syntynyt adventtikynttelikkö, kun tulin polttaneeksi kynttilöitä eri tahdissa ja viimeisenä adventtisunnuntaina sitten kaikki osuivat kohdalleen. Onnistuin olemaan myymättä yhden enkelin ja sain siis oman uudenkin ripustaa kuuseen. Valo ja Noel saivat lahjaksi kookospähkinät (eksoottista) ja toisesta on jo tehty hevonen. Sanapeli kuuluu jouluun ja tänä vuonna myös Alias. Kummipojan äiti toi jouluasetelman, jonka juureen Valo asetteli seimen - täydellistä! Ja vielä lapset tekivät suklaa-Tylypahkan.

Joulun aikaan ulkoiltiin: kylläpä meitä lykästi kun joulupäivänä ei vietykään verkkoja veteen - järvi olikin jo tapanina jäässä! Migreenin takia varustuksiin kuului (välillä sisälläkin) aurinkolasit. Rannassa oli joulupäivänä vain pieniä jääpompuloita ja hassua heinää. Paju sen sijaan pukkasi kissoja, isotuomipihlajakin teki lehtiä ennen pakkasten tuloa. Pajun lehtiruusuke on aina ihana, vaikka lienee joku tauti tai muu ei-toivottava (pajulle siis). Arne kummasteli talviauringon kasvattamia jalkojaan. Villen kanssa käytiin kahdestaan löytämässä supikakkaläjiä ja Valo ampui ladon seinään (joo) varsijousi-jollakin jonka nimeä en muista.

Kurkipellon Paja toimitti joulun alla pitkiä työpäiviä (minä vaan podin tautia, Ville oli töissä) ja sieltä tuli vaikka mitä nättiä, mutta ehdin kuvaamaan vain nämä kaksi: Anja-tädin riipus, joka tehtiin sormuksesta ja parittomasta korviksesta sekä minun joululahjani jota Ville teki viime hetkiin asti vaikka kielsin uurastamasta liikaa - ametistimuna hopeapannalla ja turmaliineilla :)

Kõige parem selle jõuluks on olnud pere ja päike ja loodus. Ja loodus on olnud väga kummaline: järv oli veel jõulupäeval jääst vaba, aga järgmisel päeval jääs, nagu suve kunagi näinud.

3 kommenttia:

Kivipellon Saila kirjoitti...

Oikein hyvää Joulun jatkoa sinne Kurkipeltoon!

Voi tuota Sinun migreeniäsi, se on ihan kauhea ja invalidisoiva tauti! Kuopuksella on samoin, muttei kohtauksia ole noin usein, rajuja kyllä: pää halkeaa, lihasjäykkyys ja kaikki syöty tulee yläkautta tai alakautta voimalla ulos! Menee koko kroppa niin nolliin! Tipassa ollut usein, viimeinen kerta oli ihan fiasko kun terveyskeskuksessa oli kokematon lääkäri joka ei kuunnellut potilasta, ei edes nestetytetty vaikka soitinkin terveyskeskuksen hoitajalle, joka sattui olemaan hyvin kärttyinen!

Jouluseimi! Haluaisin kauniin jouluseimen, joka ei olisi kovin suuri, sitä olen monesta paikkaa etsinyt, kaunista, en kovin krumeluurista, mistä omasi olet löytänyt?

Vai suklaatylypahka, no muistutti erehdyttävästi oikeaa! Mutta herkullisempi!

Ja nuo ihanat korut, voi että ovat niin kauniita! Aivan ihania!

Jännää että teillä supit vielä hiippailevat, eivätkä ole talviunilla! Kivaa, kun on pakkasta ettei rapa niin lennä ulkoillessa ja aurinkokin ilahduttaa säteillään. Hiippailen nyt hissuksiin täällä kotona sisällä, tuo mun reumani taitaa heräillä, ortopedi maalasi hiukan mustia tauluja mun tulevaisuudesta, en anna periksi, ajattelin alkaa tutkailemaan ruokavalion muuttamista, punaisen lihan olen jo jättänyt, kovista juustoista ja vaikea luopua...siskolla on reuma niin pahana etten sellaista toivoisi. Niiden härkäpapujen umpiointi jäi syksyllä, kävimme Madeiralla ja niitä siellä jälleen napostelin, tarjottiin oluen kanssa, isäntä joi oluen ja minä söin pavut, hyvä diili :D Oikein maistelin niitä ja ne olivat siis suolaliemeen säilöttyjä, mukana oli mausteita, chilin palasia, timjamin oksia ja muita yrttejä isoina oksina. Olivat niin hyviä!

Oho, tulipa maratoorikommentti...en olekaan ehtinyt syksyllä kommentoimaan ja tässä siis maratooni :D :D

Oikein kaunista loppuvuotta Teille! Kaikkea hyvää!

Maahiska kirjoitti...

Kiitos Saila :) mukavan pitkä kommentti!
Meillä lasten migreenit on onneksi lievää laatua - kauhea olisi katsella vierestä vielä tällaistakin...:( kun noita murheita on ilmankin. Juuri tässä kuulostelen miten pärjään pääni kanssa tänään - äsken toimittamani aivastussessio (laskin 16 ja sit lopetin laskemisen) laukaisi jotain tuolla niskassa. Herra hyvästi hallitkoon, olen perinyt äitiltäni aivastelutaidon sentään.
Jouluseimen väkiä miulla on kaksikin, toinen tiimarista aikoinaan, toinen tuliaisena kai Roomasta :)
Joka vuosi yritän keksiä heille uuden "luolan"/"tallin"
Ruokaremonttia täällä myös mietin vaikka syömisongelmaisena se ei ole ihan simppeliä. Nyt on niveltulehduksia ja kynsimuutoksia ym ihan lääkärin nähdä. Toivottavasti sinun tautiin löytyy pian helpotusta.
Miun härkäpavut onkin unohtuneet kuivatusritilään, hyvä kun muistutit! Umpiointi on ensi kesän juttu sit :) Kuulostaa hyvältä (myös tuo diili :D)
Meillä on pakkasessa särki-yrttiannoksia valmiina umpiointiin, kun särkihammasta alkaa kolottaa :)


Kirjailijatar kirjoitti...

Hyvältä, elämänmakuiselta vaikuttaa joulunne. Ja sinä sait hyvin kauniin riipuksen.
Oikein kaunista, onnellista ja elämyksellistä uutta vuotta!