maanantai 2. marraskuuta 2015

Viikonloppu pyhissä

Viikonloppu Heinäveden Valamossa, ystävien parissa ja kirkossa - kotimatkalla kävimme vielä kahvilla Lintulassa, igumenia Marinan haudalla pääsin käymään. Ensi kesänä tahdon olla kunnossa, että pääsen talkoolaiseksi! Pönötyskuvia piti ottaa, kerrankin.

Valamoon vietiin paramantiat ja korjasin yhtä mitraakin vähän. Kuvasin metalli-ikonin reunakuvioita ja hotellin seinällä olevan maalauksen ihan työtarkoituksissa. Tai siis "työ" - luonnostelua ja ideoita varten etsin värejä ja muotoja.

Valokuvasin vahingossa näkymän talvikirkosta pääkirkkoon päin - palvelusten aikanahan ei saa kuvata. Yritin siellä pimeässä laittaa Villelle viestiä että toisi mulle kävelykepin tullessaan ja hörösormi otti kuvan siinä sohiessani. Kuvattavat eivät asiasta tienneet eikä heitä voi tunnistaa. Huomasin kuvan vasta myöhemmin kun selasin albumia. Instagramin tein silti.

Valo harjoitteli taas trapesan punaisessa salissa.

Kauneimmat näyt jäävät aina kuvaamatta. Piirsin äsken yhden luonnoksen muistin tueksi.

Pienellä kävelyllä sinisessä hetkessä, Sillankorvan talo siinä vasemmalla. Valo kävi etsimässä geokätkön laiturilta.

Veljestön haudoille ei ehditty kävellä, minun jalat ei olleet ihan samaa mieltä taas menohaluista. Kävelykeppi rimmaa hyvin uuden feresin kanssa - pitääkös nyt hommata kansallispukuraitakeppikin? Punainen keppi Iitin hametta varten?

Matkan varrella oli kalenterista sekaantuneita koivuja: niissä oli keväänvioletti väritys!

Ehdin olla ihan hyödytönkin vähän aikaa! Värittelin illalla ja kuuntelin Celia-äänikirjaa.

Jälle jõudu uue nädala tööle, kloostris ma puhkasin. Aitäh armsad sõprad ja Jumalale tänu!

edit: Martinuksen ottama kuva meistä Lintulassa :)

3 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Uppeita kuvia, mutta perhekuva puuttui :) laitappa koko kuva kepistäsi sillä se näyttää mahtavalta ja miten oot sen tehnyt.
Kysyy nimimerkki : vaihtelu virkistää

Maahiska kirjoitti...

Kun lähtiessä otettiin kuvia niin agoralla ei ollunna ristin sielua joka ois voinut meidät kaikki kuvata :D Keppi on oikeesti kukallinen, matkakeppi taittuvaa mallia :) toki vois maalata tuon toisen tavankeppini vaikka akryylimaaleilla... :)

Maahiska kirjoitti...

Lisäsin loppuun Lintula-kuvan, jonka otti ystävämme Martinus.