torstai 13. elokuuta 2015

Praasniekkakin oli :)

Kurkipellon tsasounan ensimmäinen praasniekka on juhlittu! Toimitettiin akatistos Jumalanäidille ja sen jälkeen oli kirkkokahvit. Akatistoksen sävelmä on niin kaunis, olen kerran aiemmin laulanut sitä Lintulassa ja toimitettiin se kotonakin tsasounan rakentamisvaiheessa.

Nyt pitäisi laskeutua arkeen kaiken juhlinnan jälkeen. Työharjoittelijat on aloittaneet 12-viikkoisen urakkansa meillä, ovat aluksi kolmena päivänä viikossa. Hatunnosto heille, Jyväskylästä asti kulkevat. Minun migreeni tulee edelleen päivittäin, joskus kahdesti, mutta jatkan töitä minkä pystyn - kohta kun saan työpöydän kannatettua takaisin yläkertaan - siitä tarjoiltiin eilen kahvia.

Ihan olen jo unohtanut, että käytiin perjantaina Tampereella viemässä töitä, oli mukava vaikka helteinen reissu. Vapriikissa on aina hyvät näyttelyt, mutta olin jo alkumatkasta aika kipeä niin jäi osa katsomatta. Pyhiinvaellusnäyttely oli hyvä, mutta jälleen sai todeta kuinka itäinen kristillisyys unohdetaan kokonaan kuvioista - oli esimerkiksi esillä jakamattoman kirkon pyhien esittelyjä joista annettiin ymmärtää että olivat roomalaiskatolisia, ja itäisen kristinuskon (joka siis tuli kotimaamme kamaralle samoihin aikoihin kuin läntinen, ellei jo aiemmin) pyhiinvaellukset jäivät kokonaan huomiotta. Ehkä siitä tulisi ihan oma näyttelynsä...? Mutta 1918-näyttely oli koskettava - muutenkin se ajanjakso Suomen historiassa on aivan omaa luokkaansa. Olisin halunnut jaksaa viettää näyttelyssä kauemminkin. Kivimuseokin on upea, ja luonnontieteellinen jäi väsymyksessä käymättä.

Kyttälän kirpparilla oli moniaita kansallispukuja hyvään hintaan myynnissä, tässä kokka jostain Pohjanmaan puvusta.

Meillä on myös munittu hiukan. Ensimmäisessä kuvassa näkyy kokeiluja ja materiaalia, toisessa hopeaa ja kultaa, kolmannessa valmiit munaset :)

Valo tokaisi tästä touhustaan: "Tein itse, säästin" :D

Sitten meille on majoittunut the Sohva. Se ei oikeasti mahtuisi olemaan tuossa mutta on vaan. Se on kenties matkalla jonnekin, siihen kuuluu myös hurjan suuri rahi.

Ja maanantaina Jyväskylässä kysyin itseltäni:"Olenko tullut Pohjanmaalle?" Sen verran veretseisauttava keitin oli.

Olen natuke väsinud kõige pidude peale, eile oli tsässona esimene iga aastane oma temple pidu ja oli väga tore ja oleme tänulik Jumalale ja häid sõpradele kõigest heast.

Ei kommentteja: