maanantai 6. heinäkuuta 2015

Mitään kalaa tuu, mitään hommia tehdä.... ;)

Tänään verkosta löytyi kaksi isoa kuhaa - reseptit alkaa olla kohta tarpeen! Muuten vain savustetaan, se on nopeaa ja tulee hyvää. Uunissa voisi tietty tehdä, täyttää fisun masun jollain ja voilla.

Ihan itse ja eka kertaa otin kalan irti verkosta. Ei se ollutkaan kamalaa - sotkussahan tuo oli raukka, piehtaroinut itsensä hengiltä aika äsken. Illalla käytiin virvelöimässä ja juuri ennen pois lähtöä lapsi harmistui ettei täältä mitään tule ja hops! olikin iso hauki siinä. Kyllä meidän kelpaa!

Matoja en ole ehtinyt uittaa pitkään aikaan, mutta kun lokkivi on nyt vapaa poikasista taidan lähteä itsekseni sinne nostelemaan ahvenia.

Tsasounan ikkunan- ja ovenpielet on maalattu nyt liima/liitumaalilla, itsetehdyllä. Peittää hyvin ja on kaunis! Ikkunaan tulee vielä ristikot. Tänään tehdään portaita. Sisäkattoa on myös maalattu valkoiseksi.

Matonpesukausi polkaistiin käyntiin, ja basilikan sadonkorjuu. Voi että tykkään kesästä, vaikka en kuumasta kyllä. Onneksi pahin kuumuus on taas ohitse.

Meillä tykätään vanhoista tekstiileistä: äitini mekko n. vuodelta 1980 (toisessa kuvassa äiti ja isi pari vuotta ennen äitin kuolemaa), äitin essu mallia 1990 ja monilla perheen kesämatkoilla mukana kulkenut äitin "viltti"(käytettiin teltan pohjalla patjojen alla) 70-luvulta. Olen mummumpi kuin mummu konsanaan! Pikkuhiekan maailman-ihanin-uimaranta on häpeällisesti jätetty heitteille, pelastusrengaskin viety. Keuruun paras ja kaunein ranta! Mutta rakas rantapolku silti, Pikkuhiekassa käydään ja rukoillaan ettei siellä tapahtuisi typeryyksiä ihmisten toimesta - kuin olisi annettu lupa nyt tehdä mitä vaan tuolla. Koiria uitetaan, roskataan, hukutaan? Kävin uimassa toissapäivänä teräksenharmaassa aallokossa, sekin oli siellä ihanaa. Kukaan muu ei uskaltautunut veteen.

Ruusunlehtikausikin on alkanut. Valkoiset terälehdet muuttuvat hennon vaaleanpunaisiksi kuivaessaan. En vielä tiedä mihin näitä sitten laitan, onko ehdotuksia? Ne vain on niin ihania. Aamuisin on kimalaisten vuoro pörrätä ne auki ja sitten minun tuoksuva työhetkeni.

Arjessa on kauneutta, tiskialtaassakin. Värit!

Öeldakse nagu Matti Nykänen et elu on inimese kõige parem aeg - tal ongi oigus :)

2 kommenttia:

KatriK kirjoitti...

Vanhanaikaisia ruusunlehtipussukoita antamaan vaatteisiin hentoa tuoksua.
Minkä ruusun lehtiä noi sun on?
Käviskö kurttulehtiruusu? Sitä meillä riittää joutomaalla.

Kesäterveisin
Katri K

Maahiska kirjoitti...

Tuo on jotain vaan valkoista ruusua - otin mukaan muutama vuosi sitten kaupan ilmaislaatikosta punaisten hansojen kanssa ja hyvin lähti kasvamaan kaikki. Meillä kelpuutetaan kaikki ruusut kun tontti on niin hurjan iso ja mielestäni ruusuja ei koskaan voi olla liikaa :) Olen käyttänyt terälehtiä salaatteihin ja tuoksujuttuihin ja teehen, iloisena otan vastaan myös tuoksumattomia lajikkeita. Meillä kun on tuo kauhea rautavesi niin siihen vaatteiden hajuun ei auta pelkät ruusun terälehdet, olen huomannut - vaatteet pitää hajustaa tukevimmilla yrteillä... mun aarre on nyt punalehtiruusu jonka sain vihdoin viihtymään paikalla jossa sen ainakin pitäisi nyt saada olla kauan aikaa - se on aivan pieni ja hento mutta uskon sen vahvistuvan. Haluaisin todellisen ruusutarhan!