torstai 7. toukokuuta 2015

Oksalla ylimmällä

Jos viimeksi olin hiukan alamaissa, on nyt linnunlaulua oksalla - iltaa kohden päivä on jälleen ja vihdoin parantunut. Aamupäivän vietin kylillä "työasioissa" ja luuhailemassa muuten vaan. Eilen valmistui pikatyönä äitienpäiväksi asiakkaalle muistosormus, jonka suunnittelin ja tänään vein postiin, kaiverrus teetettiin liikkeessä. Tänään on siis oikeastaan vietetty vapaapäivää, Villen käsi ollut hurjan kipeä (löipä vielä vasaralla sormeensakin) mutta huomenna jatketaan hommia.

Kylillä oli niin paljon aikaa (olin mummotaksilla), että kiersin vanhan kirkon ympäri ja kuvasin hautakiviä ja ristejä. Huomasin tällä kertaa ristin, jonka laatta oli rempsahtanut tyystin köllölleen, ja siinä luki: "Tässä lepää Neito Kristiina Kustaantytär Lindroos Jyväskylän kaupungista, syntynyt 1851, kuollut 20 pv toukokuu 1889". Liikuttavaa. Mikä ja kuka oli neito Jyväskylästä?

Sisällisodan muistomerkit, pieni punaisille, suuri valkoisille... ja valon ja varjojen leikkiä kirkon seinässä. Tykkään. Oikeastaan vallan rakastan.

Notes to self: huomaa pienet kauniit asiat. Esim. Pisan kalteva korte.

Kehu itseäsi: teinpä tajuttoman hyviä punajuuripihvejä! Ihan itse, vaikka oli hankalaa! Kuorin myös perunat ja porkkanat!

Älä häpeä puutarhatonttujasi.

Täna on natuke lihtsam päev, olin alevikus paar tundi, käisin kohvikus ja pildistasin vanad hauad vanakiriku aias.

7 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Tuollaiset puutarhatontut ottaisn heti ja justiinsa.

Maahiska kirjoitti...

Isomummilta, haalistunut joulukoriste :) Just sopivia minun puutarhaan.

Anonyymi kirjoitti...

Huomenta :-D

Ihanan sateinen aamu. Puiden oksilla pisaroi ja ilma on raikasta. Rauhallinen hetki. Olimme koko sakki hetkken ajan pöllämystyneitä, kun kello soi...luulimme, että on lauantai. Sinäkin siis rakastat hautausmaita. Minäkin niillä hiippailen ja lapset myös. Ihanimmat hautausmaat olen löytänyt Wienistä. Zentralfriedhof, Friedhof der Nahmenlosen, Friedhof St. Marx. Suosittelen. Nuorimmalla olis ollut tänään eskassa metsäretki, mutta kun sataa niin eivät mene, kun kaikilla ei ole kunnon kamppeita...Olisitpa nähnyt neidin ilmeen.

Keväisen ihmeellistä viikonloppua ja hyvää äitienpäivää.

-siperoinen-

piaeliina kirjoitti...

Neito Jyväskylästä sai mielikuvituksen liikkeelle.

Maahiska kirjoitti...

Huomenta Siperoinen ja Pia, täällä aurinko paistaa, sadetta odottelen... Metsäretken peruuntuminen "varusteiden" puuttuessa on kyllä maailman suurin höh.
Yritän saada selville Neidon tarinaa, paikallinen tietäjä saattaa löytää jotain :)
Toivotan oikein rakasta viikonloppua kaikille teille!

Kivipellon Saila kirjoitti...

Matkoillamme missä vain käymme aina hautausmailla, sieltä löytyy elettyä elämäää ja historiaa. Vanhoista kirkoistakin pidän, auringonvalon leikistä seinillä ja katossa niin sisällä kuin ulkona ja tuoksusta sisällä, kumisevasta hiljaisuudesta, kapeista penkeistä...

Ei noin ihanaa sormusta voi tehdä äkkiä! Niin taas kaunis...voi sinun upeaa käsityöammattitaitoasi! Ihailen taas!!!

Maahiska kirjoitti...

Sormus syntyi kymmenessä tunnissa, Ville sen teki, minä suunnittelin ja "valvoin" työtä :)
Nyt ollaan jännän äärellä kun Villen selkä meni pahaksi - ei pysty kävelemään, ei istumaan,ei makaamaan...:/ - pari päivää kuulemma oottelee, sitten vasta lääkäriin. Ikinä ennen ollut tällaista vaivaa. Muita kyllä :D Onhan hän työkyvyttömyyseläkkeellä. Nauraminenkin sattuu :(
Haminan ortodoksinen hautausmaa on kaunis. Ulkomailla en ole hautausmailla käynyt, kun en matkustele juurikaan, enkä tiedä voinko koskaan matkustaakaan enää. Konstantinopolissa kyllä olen käynyt Pierre Lotissa. Se on kaunis.