lauantai 9. toukokuuta 2015

Lauantai, lepo

Ensin piti käydä koulun äitienpäivä- ja kevätjuhlassa, aivan oikein - kevätjuhla, nyt jo. En oikein tiedä miksi. Mutta hyvin se meni, henkilökohtaisista vaikeuksistani huolimatta. Valo soitti ja näytteli ja lauloi kuorossa. Äidit saivat pitkät punaiset ruusutkin. Ja erittäin iloinen yllätys oli 5-6-luokkalaisten tyttöjen tanssiesitys! Sellainen hauska folkkaava pyykkäritanssi, melkein tanhu! Onnittelut heille ja opettajille! Ei mitään outoa keikistelyä, ikäänsopimatonta tai muutakaan nolouttavaa.

Meidän pienessä/isohkossa kyläkoulussa on tapana laulaa aina lopuksi Kesäillan valssi - vissiin jo vuosikymmenten traditio.

Eilen oli kesän ensimmäinen ukkos- ja sateenkaaripäivä, oli tuplakaari vieläpä, ja nuo värit ilta-auringossa niin voimakkaat! Puut viheriöivät tosissaan jo nekin, hortaa pitää kerätä vaikka kissa on hiukan liian seurallinen, ja ketunleipä on käynyt kukkimaan keittiön ikkunan alla. Seurailen yhä lintukameroita netistä, voi miten kotkanpoikanen kasvaa! Voi unkarilaista iltaa ja sen värejä! Voi mustahaikaran huolenpitoa!

Täna mul ei ole jõudu mitte mõelda - kooli emadepäev pidu oli pikk ja minu pea väsinud. Järvele lähen, ruttu.

Ei kommentteja: