maanantai 6. huhtikuuta 2015

Puutarhassa heräilee pieni puutarhurikin.

KNK! TN! :)

Puutarhassa on alkanut tapahtua tosissaan. Tänään näin hämähäkin ja koppakuoriaisen. Raparperi nousee maasta hupsuna kuten aina, kaikki muu näyttääkin vallan lohduttomalta. Haravoin risuja ja roskia, poltin oksia (huonolla menestyksellä, kosteita) ja suunnittelin kesää. Lintuja on paljon, kilpailevat pöntöistä, kissat kulkevat nenä maassa - myyränkoloja on piha täynnä. Väsyin kovasti, mutta tuntui hyvältä olla ulkona, rannassakin kävin. Eilisen juhlan jälkeen on ollut levollinen olo, tänään kolmestaan kotona - suklaamunia on aivan hirvittävän paljon, miksi ihmeessä niitä pitää syödä solkenaan? Lammas oli erinomaista (kiitos Virpi!) ja se riitti kaikille meille yhdeksälle - meitä oli siis vain 9 tällä kertaa pääsiäistä viettämässä. Huomenna tulee taas vieraita, ja viikonlopuksi myös - kevään merkkejä sekin :)

Valo maalasi myös munia, vihreitä, ja kirjaimet XB eli "Hristos voskrese". Se voisi olla myös XA - Χριστός ἀνέστη! (Christos Anesti!) eli kreikaksi "Kristus nousi kuolleista". Vastaushan kuuluu - Totisesti nousi! Voistinu voskrese! Alithos anesti! Lisänä vielä sama georgiaksi: ქრისტე აღსდგა! ჭეშმარიტად აღსდგა! Opetuksellinen osio päättyy tähän.

Minusta sukeutui eilen Punurmio. Olenhan aina ollut henkistyvää sorttia.

Joskus kermavaahto voi katsoa pelottavasti silmiin. Näitä naamoja näkee joka puolella kun vain alkaa katsella.

Täna on olnud väga rahulik päev, eilise pidu pärast tõesti vaikne ja aeglane, ilus helge nädala esmaspäev. Aga kui palju võib inimene süüa šokolaadi mune???

2 kommenttia:

Kivipellon Saila kirjoitti...

Maalasitte kauniita munia! Ihana kun on mukavia ihmisiä jakamassa suurta juhlaa! Hiljalleen kevään lämpö herättää luontoa.

Maahiska kirjoitti...

Tänään tuulee jo aamusta, kukat kuistin puolella lensivät pitkin pituuttaan maahan ja pulkat viuhuivat ympäri pihaa - aurinko paistaa sentään, ehkä tuonne ulos uskaltautuu jossain vaiheessa... vai pitääkö laittaa painot nilkkoihin? :)
Laitoin eilen lisää siemeniä multaan, mietin millä konstilla lämmittäisi kasvihuonetta...