sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Al-Masih-Qam! Hakkan Qam!

Kristus nousi kuolleista - totisesti nousi! Tervehdys otsikossa arabiaksi - kielellä joka erityisesti nyt koskettaa. Tapahtumat Afrikan mantereella ja Lähi-Idässä, tämä vuosia jatkunut "uusi" kristittyjen järjestelmällinen vainoaminen oli mielessäni kun yöllä seisoin kirkossa kaikessa rauhassa ja sain osallistua pääsiäisyön palvelukseen ilman pelkoa. Täällä uutisoidaan niin kovin vähän ja vajavaisesti tapahtumista ja niiden selityksistä. Uskonvainot kohdistuvat myös meidän kotimaamme arvoihin, se jää monelta tajuamatta. Koska se ei tapahdu kotiovellamme. Mutta on lapsia, naisia, vanhuksia, äitejä, tyttäriä, poikia, isiä, miehiä, mummoja ja pappoja joiden kotiovea ei enää edes ole, koska siitä on julmasti tunkeuduttu sisään ja viety kaikki. Ja pahempaakin. Näitä ajattelin, kunnes Johannes Krysostomoksen pääsiäissaarna rauhoitti surevan sielun.

Ylösnousemuksen riemu on silti täällä, tunnen sen sydämessäni ja sielussani. Se on asia, jota ei voi ottaa minulta pois.

Maalasin yllättäen kaksi pääsiäismunaa, olkaa hyvät ja ihailkaa! Oikeasti hei... tämä tärisevä käpälä ei ole maalannut ikiaikoihin mitään näin hellyttävää! Otti lujille, mutta sisulla menin, ja hihitän lopputuloksia yltiöonnellisena.

Toivotan kaikille hyvää juhlaa, rauhallisia aikoja ja suurta iloa lähestyvästä ihkaoikeasta tosikeväästä! Valoa kohti!

Kristus on ülestõusnud! Tõesti on ülestõusnud!

2 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kauniita munia. Ihanaa Pääsiäisen jatkoa sinulle.

Maahiska kirjoitti...

Hyvää pääsiäistä sinnekin - sitä saa juhlia vielä muutaman viikon :) Maalaamattomia munia on vieläkin, jospa ehtisin.....