maanantai 30. maaliskuuta 2015

Pilatusta, kalakeittoa, ja ihan oikea puhelin

Eilen oltiin Jämsässä liturgiassa. Kivaa ja erilaista, kellojen siirtelykään ei haitannut. Keski-Suomen hame sai siis taas tuuletusta. Luterilaisen seurakuntasalin aulassa oli ihkaoikea puhelin, ainakin sellaiseksi sen tulkitsin.

Jämsästä mukaan tarttui eräs Pilatus, jonka toimme Keuruulle laulamaan Ahti Kuorikosken Matteus-passiossa. Oli siksikin mukava päivä vaikka konserttiin asti emme päässeet, se oli liian myöhään meille. Jostain syystä vaan sanon koko ajan Pilateus. Semmoinen Pilatus joka harrastaa pilatesta? Tein viikonlopun ruuaksi kalakeittoa ja kaalilaatikkoa, pakastimeenkin riitti niistä. Reipas olo - allasvoimistelun ansiostako? Sipulihilloa pitää tehdä tällä viikolla, pääsiäisherkkujen lisäksi. Mutta tässä vaan koneella istun!

Pihalla olen raivannut pajuja, mutta yhteen valtaistuimeen ei ole koskettu - se muistuttaa enemmän kyllä piinapenkkiä jo, erittäin vaikea päästä siitä pois. Itse en edes yritä.

Kissat ne jaksaa hauskuuttaa. Ovat alati piilossa käpälän takana. Ei näy koko kissaa, eihän.

Palmusunnuntain somevitsa tuli tehtyä, emme ole virponeet ikivuosiin - meidät toki virvottiin eilen :) Tänään on ylen harmaata, räntää roippii, kuuntelen Johannes-passiota. Ikkunalla pikkuiset narsissit ilahduttavat.

Suure nädala esmaspäev, lund sajab, on hall ja tuuline päev. Eile kirikus, ja kodus ka väga mõnusaid hetki: muusika, laul ja sõber teisest linnast.

6 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Oikein siunattua suurta viikkoa teille kaikille, toi siun kirkkohame on sitten ihana.

Maahiska kirjoitti...

Siunattua suurta viikkoa sinullekin!
Olen pikkuhiljaa taipumassa siihen, että koko viikko on kilvoitusta kipujen ja instituutioiden(lue "kela") kanssa - sen pyhemmäksi en tässä pyhity vissiin...:) Mutta pääsimme sentään eilen kirkkoon, ja lauantai-illalla myöhään ajellaan Jyväskylään.
Nyt on vuorossa Matteus-passio https://www.youtube.com/watch?v=jm1os4VzTgA

enkulin käsityöt kirjoitti...

Jämsässä asuu äitini kaksoissisar MaireK ja hänen ihana koiransa.
Siunausta sinulle.

Maahiska kirjoitti...

Jämsän läpi ajetaan säännöllisesti Kotkaan mennessä, liturgiassa vasta nyt ja sekin sen vuoksi kun piti olla Pilateusta kyytimässä - jotenkin ei älyä että sinne on sama matka kuin Jyväskylään. Toki Jyväskylässä on kotikirkkomme, Jämsä kuuluu Tamnpereen Tampereen seurakuntaan.

Liiolii kirjoitti...

Kiitos taas musavinkeistä. Kuuntelin sekä Johannes- että Matteus-passion. Tykkäsin ehkä vähän enempi Matteuksesta.

Maahiska kirjoitti...

Mulla on ollut semmoinen hassu nautinto että kuuntelen passioita samalla kun luen partituuria! Sanatkin voi riittää :) mun nuotit paloi tulipalossa aikoinaan joten sitä herkkua ei ole ollut tarjollakaan... :D Kirkossa nämä teokset nousevat taivaisiin saakka!