maanantai 29. syyskuuta 2014

Kurkihirsi ja kasvimaahommia

Ihan ensin pitää kertoa että olen hirveän taitava semmoisessa missä en tiennyt olevani, nimittäin näppäimistön pikanäppäimissä. Vaihdoin juuri kahdesti työpöydän väriä tuosta vaan sohimalla sormillani tässä jotenkin mystisesti: ensin oli vaalea roosa joka muuttui vihreäksi, sitten tummaksi roosaksi. Tahallani en osaa tehdä moista. Yritin kyllä. Hörösormen arkipäivää...

Mutta sitten. Eilen oli ylläriharjakaiset, meille tuli kolme ystävää kylään ja toimitimme ihan kauniisti ja kelvollisesti pienen maallikkopalveluksen tsasounan kurkihirren kunniaksi. Pari hupsutusta tuli laulussa mutta ei haitannut ja ensi kerralla menee vielä paremmin! Opiskelin tätä varten ihan tosissani, tein leikkaa-liimaa-askartele-version kaikille asianosaisille teksteistä ja palveluksen kulusta. Kumarran syvään kanttoreille, jotka osaavat hommat (koulutus tosin kestää useita vuosia) ilman saksia.

Sitten pitää kertoa, että kissat on olleet hauskoja. Siis kissathan ovat muutenkin aika hauskoja (paitsi kun herättävät yöllä) mutta nyt niistä on ollut iloa enemmänkin kun ovat jotenkin erityisen suloisia. Otto on siirtynyt paperipussiaikaan. Nukkuva kissa on aina kiva näky, mutta Otto osaa valita paikkansa hyvin. Ja Lordi on niin luottavaisesti maha kohti taivasta. Pidän kissoihin yleensä etäisyyttä hiukan, en (muka) halua kiintyä niihin liikaa - maailma kun on vaarallinen paikka täälläkin. On ilveksiä ja tukkirekkoja.

Kesän viimeiset kukat on kerätty, kasvimaalta löytyy myös satoa - minttua, kaksi vauvan pikkusormen kokoista kurkkua (hurjaa!), kesäkurpitsaa, lehtikaalia, rakuunaa, koiruohoa, mustajuurta, ananaskirsikkaa, kehäkukkaa, samettikukkaa, oreganoa... ja siemeniä ensi kesäksi.

HUOMIOHUOMIO!!!! Vielä tänään ehtii rahoittaa Veneh-elokuvaa!

Tsasouna ehitamine jätkub, eile toimetime koos sõpradega palved seetõttu et palgid on kohal ja tsasouna raam valmis. (Ja nüüd ma ei tea kas selle fraasis oli sõnagi õige viisil... )

Ei kommentteja: