lauantai 30. elokuuta 2014

Työtä ja kylttyyriä

Eilinen meni siivotessa ja muuttotouhuissa, olohuone on laitettu aivan uuteen kuosiin - huh! Kiitos kortisonin, taas toimii. Ja tänään vastapainoksi kulttuuria: kävimme Pekilossa Mäntässä, ja uudessa museossa - ja "vanhassa museossa" myös. En ikinä opi kumpi on Gustav ja kumpi ööö... no se toinen!

Antti Tanttu: Lohdutus

Pekka Jylhä: Ukraina...

Anteeksi-en-muista-kenen työ oli suuri maalarinteippikennosto - hieno! Tähän kappaleeseen sai koskeakin.

Nykytaide oli ilahduttavaa tällä kertaa, joskin välillä ahdisti. Ja Valo ahdistui aivan kunnolla, lapsi parka ei nyt kestä tehdashallien kalseutta ja kantaaottavia synkkiä teoksia. Mutta olipa kokeilu sekin. Minut pelasti kahvi.

Vanhalla puolella kävin tervehtimässä Taiteentuntijoita Louvressa, Virginiaa, Porilaisten marssia... niitä samoja vanjoha joista tykkään. Schjerfbeck, Kallela, Halonen, Wiik, Edelfelt... kaikki ne rakkaat. Uudella puolella vain vilkaisimme sisälle pikaisesti, siellä oli joku ruoka-aineinen juttu menossa ja ei voisi vähempää kiinnostaa se. Mutta tilat, ne on siellä hulppeat!

Kotimatkalla kurkiaura, ensimmäinen.

Vanhat tehdasrakennukset... täsasäkin kasvoi puita ylätasanteella! Mielikuvitus kävi oitis tekemään tästä Jotain! Nyt voisin olla iloinen miljonääri!

Illansuussa koti näyttää tältä jo, huh!:

Täna siis käisime kunstinäitusel, Mänttässe on ainult 20 minutit sõit. Meelelahutust ja kultuur, jess. Igapäevaelu on olnud raskem jälle.

Ei kommentteja: