keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Outo kaiho, tekemisen meininki

Ristiriitainen tunne kun on kaihoisa ja touhukas yhtäaikaa. Kaihomieli suuntautuu Tallinnaan ja "jonnekin" - johonkin piilopaikkaan maailmalta, kauniiseen pikkukaupunkiin tai... tai johonkin! Pois uutisten ääreltä. Ja touhukkuus on tuottanut pukuja ja viirejä ja kaikenlaista yllättävää - kiitos edelleen kortisonille. Ylihuomenna suunnataan markkinoille, luvattu hellettä joten kasvimaan kastelu jää kotitontulle (kitkin eilen!) - kuulemma Helle isolla hoolla tulossa idästä, mitä tarkoittanee sitten... no tänään kuulemma ukkostaa (juuri nyt muka?) ja huomenna vasta ryskyykin. Ihanaa! Hiukan mietin etten ehkä törrötä keskellä pihaa sadetta ahmimassa, sen verran uutisia tullut seurattua. Pikkuinen jäynäkki sisälläni riemuitsee ukkosvaroituksista jotka on suunnattu rallikansalle - että tulee pian myrskyssä puuta ja muuta tavaraa niskaan reittien varrella. Siitäs saitte turmelijat. Mutta oikeasti ei ole kiva se, jos kelle huonosti käy kesken ilonpidon.

Olen ommellut keskiaikaiset alushousut, kaksi päällysmekkosta, alusmekon, hunnun ja jotain vielä... niin, kultasepän viirin!

Mekkokankaani on ihanan pehmeää ikivanhaa puuvillasekoitetta, ja nauhakin on joskus 16-vuotiaana ostamani vironvyö (?), pirtanauhaa siis, eli sekään ei ole period. Mutta kumpikin pääsivät nyt käyttöön! Muinaispuvun soljet ovat auttamattoman painavat, niitä ei voi käyttää ohuen markkinakolttuni kanssa. Kevyempiä ei ole tähän hätään, joten laittanen vaan meripihkahelmet kaulaan. Tein kevyen puvun, koska tulee olemaan pitkät päivät - Kouvolassa toivotaan myyjien olevan molempina päivinä paikalla 10-21! Ja se tarkoittaa myös sitä että olisi keksittävä markkinaruokaa, asia ei ilahduta sentin vertaa juuri nyt. Yleensä tulemme toimeen sämpylä/salami/mehu/pähkinäeväillä. Nyt on kai syötävä jotain oikeaakin. Harmi. Ruokavaliolla ei ole aina kivaa.

Liljat nimeltään Bach, muistaakseni, jaksavat ihmetyttää ihanuudellaan. Ja tsasouna kohoaa hiljalleen. Minkkiparka löytyi tieltä. Sillä on hyvin kummalliset tassut.

Reedel lähme jälle turul, õmblesin uued rõivad. Mul on ka linased ja villased kangad, uus kleit on aga puuvillast - see on ilus ja kerge. Nädalavahetuseks on ilmaennustus väga kuum, ja pikk päev turul villases kleidis pole liiga ahvatlev...:)

2 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Ihana tuo siun hame koruineen.
Millon siellä Kouvolassa ootte ja missä???

Maahiska kirjoitti...

Ollaan la-su aamusta iltaan Kouvo La Arctopolis-keskiaikatapahtumassa kaupungin keskustassa :)