perjantai 9. toukokuuta 2014

Sirkusta koko elämä

Ainakin välillä. Ainakin keskiviikkona oli. Hassusti kyllä tykkäsin eniten siitä kun ennen esitystä maneesilla harjoitteli hevostemppuja nuori tyttö, turvavaljaat yllä ja opettaja valvomassa. Ennen ei ole päässyt näkemään!

Arne oli ensimmäistä kertaa sirkuksessa, istui kyyryssä penkissään kädet korvilla stetsoni päässä - mutta tykkäsi! Vaikka pelkää pellejä. Noel taas joutui ei-toivotun huomion kohteeksi kun Totti päätti valita hänet uhrikseen Minnie the moocher-biisiin... mutta toimitti osansa miehekkäästi ja kunnialla. Sirkus on ikisalarakkauteni, vieläkin harkitsen karkaamista sirkuksen matkaan. Usein. Muitten friikkien joukkoon.

Kuvat netistä haulla "circus freaks" - vanhoja arkistokuvia. Mietin näitä ihmisiä ja heidän kohtaloitaan. Sirkus oli joskus ainoa paikka saada huolenpitoa, elanto, turvaa ja ystäviä - mutta entä kun ei enää pystynyt työhön, olemaan naurettavana, tökittävänä, näytillä?

Muuten arki on hieman risaista. Olen ollut sairaana taas kaksi päivää putkeen ja olo on kuin Morsolla jonka yli on ajettu työmaalätkällä kuusi kertaa. Jotain sellaista. Ankeuttajiakin on käynyt kylässä. Huominen on parempi päivä. Olen kuitenkin tehnyt pajuaitaa hiukan. Raskasta, mutta kivaa. Tulen siitä vaan tosi kipeäksi. Pikku-ukko on mummulassa viikonlopun myös, olis pakko pysyä jalkeilla vaikkei jalat kanna. Tämän aamun ihme oli kaksi valkohäntäpeuraa pellolla.

Vahel ei (jälle) vea. Aga tsirkuses lastega koos oli hea. Ma unistan et üks ilus päev põgenen tsirkusega, salaja... ühest teise?

4 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Miekin voisin lähteä sirkukseen, oisin se maaliman jäykin nainen, roppa on nii jäykkä ja kipee, mutta ihan oma vika.
Oikein ihanaa ja iloista äitienpäivää siulle ystäväin.

Maahiska kirjoitti...

Kiitos nauruista!!!:D perustetaan kuule oma sirkus, asuntovaunulla hurrutettais kauniisiin pikkukaupunkeihin näyttäytymään! Mä saatan yhä ottaa pari tanssiaskeltakin jos täytyy.
Oikein aurinkoista äitienpäivää sinullekin!

elina kirjoitti...

Minä tuun mukaan ja ajan sähkömopolla perässä. Iso, lihava akka ja mopo huutaa apua mun alla.
maahiska vois laittaa mulle sellaisen mekon joka peittää mut ja mopon, olisi siinä väellä ihmettelemistä.

Maahiska kirjoitti...

No nythän meitä on jo kolme! Laitankin apuarahahakemuksen oitis vireille!:D