lauantai 24. toukokuuta 2014

Päivän kolmas: puhdas vesi

Pääsin tänään taas uimaan Isoon Hiekkaan (eli Pikkuhiekkaan, mutta meille se on Iso), vesi oli kylmää mutta ihanaa, uin kolme kertaa! (Alla oleva video ei liity tähän asiaan) Mutta nyt se ei auttanutkaan kipuihin. Olen ottanut kyynärsauvat käyttöön äsken, onneksi on omat. Mutta! Vesi järvessä on puhdasta, suloista ja kirkasta, pohjassa kullanruskeita dyynejä.

Kullanruskea Tyyne on täällä eräs toinenkin, ainakin käsistä: kaivonpuhdistusoperaation ohessa on saatu jännä punaruskea hennatatuointi rautamönjällä. Koristeita on sekä minun että Villen käsissä - jaloista puhumattakaan. Homma toimi siten, että suuri muovikuutio täytettiin kaivovedellä omalla pumpullaan (kaivosta joka sijeitsee 30m päässä), kaivoon ripustettiin muovisanko lähtöputken alle ja sinne toinen, likavesipumppu. Sitten hoonattiin vesijohtoa 24m matkalta (sen verran oli letkua) puutarhaletkulla jonka pää oli leikattu "tupsuksi", samalla kun laskettiin vettä siitä kuutiosta (talon päästä) kaivon suuntaan, sinne saaviin siis. Selvä? Mutta se vesipä ei mennyt putkeen suosiolla vaan liian suuren vedenpaineen ansiosta tursusi ylös ja ulos konehuoneen lattialle kuin ruskea geysir. Sotkun siivoamiseen meni tovi. Puhdistusletkun kiristimme soukemmalle tyyliin Pat&Mat, niin vesi ei tullut enää niin vauhdilla.

Nyt tulee vettä hanoista taas ja siinä on jopa melko normaali paine - saa siis hiukset pestyä ilman että hanasta liruu tulitikun vahvuinen luiro huuhteluksi.

Üks suvine ja väga meeldiv töö meie kodus :S

Ei kommentteja: