keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Käsityöläisiä tuvan täydeltä

Lauantaina illalla meillä tosiaan piipahti parvi käsityöläisiä eri puolilta Suomea. On arvokasta, että meillä on tällainen ryhmä - kuvitella, että koko idea syntyi Facebookissa ja toimii siellä. Jaetaan tietoa, pyydetään apua, saadaan vertaistukea ja annetaan osaamista toisten käyttöön. Jos ei ymmärretä jonkun viranomaispaperin päälle niin apu löytyy, samoin hinnoittelukysymyksissä saa apua. Materiaaleista voi kysellä ja hankintapaikoista jaetaan tietoa, yrittäjän ilot ja surut voi jakaa ryhmässä myös. Yrittäjän elämä on tehty täällä sen verran ankeaksi, että iloinen seura on tarpeen.

Itse yritin toimia yrittäjänä joskus muinoin ja se ei todellakaan ole minun heiniäni. Mieshän meillä on toiminimen haltija sairaseläkkeensä ohella. Minä en koske tikullakaan näihin asioihin, en pysty - hahmotuskykyni on sitä luokkaa ja se on todettu rankimman kautta. Velkasaneeraus kesti aika monta vuotta. Omaa osaamistani käytän toki Kurkipellon Pajan hyväksi mutta palkatta. Jos Paja työllistäisi kaksi ihmistä, nousisi hinnat niin korkeiksi, että asiakkaat pitäisi löytää muualta kuin sieltä mistä nyt. Meillähän on perustulona joka tapauksessa sairaseläke (pienin) ja sairaspäiväraha sekä lapsilisät ym, kaikki muu on bonusta.

Tänään olen taas kipeä. Eilen käytiin uimassa! Arne oli mukana ja meillä oli niin hauskaa. Minua vaan paleli koko ajan. Kortisoni on nyt lopetettu kokonaan. Verikokeet kuitenkin osoittavat että oma kortisonituotanto on ihan jees.

Uimahallin pihalla on tämä hauska kirotusvireinen kaivonkansi.

Soomes on raske olla väikeettevõtja. Sellepärast ongi hea et meil on see tore rühm :)

Ei kommentteja: